A KDNP számít az SZDSZ-re a turul érdekében

John Emese, a fővárosi SZDSZ frakcióvezetője Semjén Zsoltnak, a KDNP elnökének és Bagdy Gábornak, az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezetőjének írt nyílt levelet a turulszobrot védő tüntetés miatt, ahol a párt XII. kerületi vezetője is felszólalt.

A liberális politikus azzal vádolta a KDNP-t, hogy nemcsak a keresztényi értékrenddel szögesen ellentétes tüntetés mellé állt, hanem jelenlétével azt is demonstrálta, azok mellett van, akik megkérdőjelezik a demokratikus jogállam normáit. John Emese szerint ez az ügy csak arról szól, hogyan viszonyulnak a hatályos törvényekhez, betartják-e a Fővárosi Bíróságnak a szobor eltávolításáról hozott jogerős ítéletét. „Az önök pártja ennek tudatában sorakozik fel félfasiszta tüntetők mögé, hogy demonstráljon egy hatályos bírósági döntés ellen, és megakadályozza annak végrehajtását.”

A Magyar Hírlap megkereste a fővárosi KDNP-frakciót, ahol a megszólított reagált a támadásra. „Amikor John Emese lett az SZDSZ frakcióvezetője, bíztam abban, hogy friss szemléletre váltanak a liberálisok. Azt hittem, befejezik az erővel való politizálást, ami hosszú távon nem vezet eredményre” – mondta Bagdy Gábor. A fővárosi önkormányzat KDNP frakciójának vezetője szerint a turulszobor tipikusan az az ügy, amelynek a megoldásához az erő alkalmazása a lehető legrosszabb eszköz. „Döbbenetes lenne számomra, ha Demszky Gábor tizennyolc éves regnálása során a XII. kerületi turul lenne az egyetlen lebontott építmény” – mondta.

Mivel az emlékű fennmaradásának jogszerűségéhez csak a főváros hozzájárulása szükséges, a döntés koalíciós pártok kezében van. Bagdy Gábor most már abban bízik, hogy John Emese segíteni fog abban, hogy a Pokorni Zoltán által kidolgozott kompromisszumos javaslat érvényre jusson. Ha mégsem sikerülne erről meggyőznie a főpolgármestert vagy frakciójának tagjait, az is elég lenne, hogy ő maga nyomja meg a zöld gombot, amikor a Fővárosi Közgyűlés ismét tárgyal a szoborról.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!