A KDNP támogatja Hoffmann Rózsa felsőoktatási tervezetét

Réthelyi Miklósnak töretlen a bizalma Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárban. A nemzeti erőforrás minisztere ezt az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában erősítette meg, elismeréssel szólva arról a munkáról, amelyet a kereszténydemokrata oktatási államtitkár az új felsőoktatási koncepció kidolgozásával végzett. Cáfolta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, hogy a kisebbik kormánypárt ne támogatná Hoffmann Rózsa felsőoktatási tervezetét. Harrach Péter közleményében azt írta: Hoffmann Rózsát az utóbbi időben számos igazságtalan támadás érte, s eljött az ideje hogy ennek véget vessenek.

Réthelyi Miklósnak töretlen a bizalma Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárban. A nemzeti erőforrás minisztere ezt az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában erősítette meg, elismeréssel szólva arról a munkáról, amelyet a kereszténydemokrata oktatási államtitkár az új felsőoktatási koncepció kidolgozásával végzett. A miniszter elmondta, abban bízik, hogy a javaslatból még a tavaszi-nyári parlamenti szezon vége előtt törvény születik.

Az interjú meghallgatható itt

Cáfolta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője, hogy a kisebbik kormánypárt ne támogatná Hoffmann Rózsa felsőoktatási tervezetét.

Harrach Péter közleményében azt írta: Hoffmann Rózsát az utóbbi időben számos igazságtalan támadás érte, s eljött az ideje hogy ennek véget vessenek. Igaz, hogy a közszereplőnek, többet kell elviselnie mint másnak. Az is igaz, hogy a mértéktelen és méltatlan támadásokat elviselő védelmet érdemel, függetlenül attól, hogy azok ideológiai vagy személyes indíttatásúak. Olyan hangok is hallatszottak, hogy már a KDNP sem támogatja Hoffmann Rózsa tervezetét, ez nem igaz.
  
Harrach Péter kiemelte: az oktatási államtitkár kiváló szakember, és értékcentrikus gondolkodású politikus, elgondolásai alkalmasak arra, hogy a magyar oktatásügy visszaszerezze megérdemelt jó hírét.
   
A KDNP frakcióvezetője kitért arra is, hogy a felsőoktatás problémáinak kezelése sok érdeket sért, az ellenállás érthető, a szakmai vélemények különbözősége is természetes, és a további vita is indokolt. A szakmai köntösbe öltöztetett személyes indíttatású támadások viszont megengedhetetlenek. Megjegyezte: a közoktatásban uralkodó állapotokért a korábbi liberális oktatáspolitika a felelős, ezért szerinte szerencsés lenne, ha annak képviselői nem osztanának tanácsokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!