A KDNP tiltakozik a miskolci Gyermekváros értékesítése ellen

Ellenzi a miskolci Gyermekváros bezárását és értékesítését a KDNP. Nagy Kálmán, a párt országgyűlési képviselője miskolci sajtótájékoztatóján felszólította Káli Sándor (MSZP) polgármestert és a szocialista vezetésű városi önkormányzatot, hogy ne értékesítsék az ingatlant és a gyerekeket ne szakítsák ki megszokott környezetükből.

Nagy Kálmán elmondta: a miskolci önkormányzat a 172 férőhelyes Gyermekváros ingatlanját a Nanpolis Innovációs Park projekt keretében kívánja értékesíteni 365 millió forintért, s a vevőjelölt Nanpolis Nanotechnológiai Gazdaságfejlesztő Kft. tulajdonosa egy offshore cég. Az állami gondozott gyerekek nevelésére létrehozott miskolci Gyermekvárosból így kényszerűségből kikerülők helyzete sokkal nehezebb lehet, a miskolci városvezetés meggondolatlanul veszélybe sodorja őket.
    
A KDNP országgyűlési képviselője azt mondta: tudomása szerint a Gyermekvárost négy különböző telephelyre költöztetik át, miközben az évtizedek óta a gyermekek nevelését szolgáló, erre rendkívül alkalmas ingatlant, a sportpályát és annak környezetét földig rombolják. Mindezt úgy teszi a miskolci városvezetés, hogy a KDNP ismeretei szerint a szétköltöztetésre nincsenek meg a szükséges hatósági engedélyek, a gyermekek fogadóhelyeinek előkészítése gyakorlatilag nulla. Hozzátette: mindez felháborító, ezért felszólítják Miskolc MSZP-s vezetését arra, hogy ne értékesítse az ingatlant, a Gyermekvárosban nevelkedők maradjanak megszokott környezetükben.
    
A képviselő azt is közölte: ismeretei szerint a Gyermekvárost ez év június 30-ig akarják eladni a Nanopolis Kft.-nek, amelynek többségi tulajdonosa a BIND Business Inovation Development Ag. Vaduz Lichtenstein, vagyis egy offshore cég. Nincs az az alapkutatás, esetleg hosszú évek múlva létrejövő tudományos érték, az a rendkívüli gazdasági haszon, amelyért gyermekéleteket szabadna veszélyeztetni - mondta Nagy Kálmán, utalva arra, hogy a nanotechnológiai beruházások, kutatások csak hosszú évek után térülhetnek meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!