A KDNP visszautasítja Gyurcsány megfélemlítő kirohanását

A Kereszténydemokrata Néppárt mind formailag mind tartalmában visszautasítja Gyurcsány Ferenc volt kormányfő „köztisztviselők és közszféra ellen tett újabb kirohanását”, amely a Magyar Demokratikus Charta hétvégi rendezvényén hangzott el. Rétvári Bence, a KDNP alelnöke úgy fogalmazott: a szocialista politikus ezúttal sem tudott úrrá lenni indulatain, amikor azt mondta, hogy azoknak „akik Orbán önkényuralmi rezsimjét kiszolgálják, nem lesz bocsánat” a közszférában. Felidézte, hogy fenyegetésében külön megemlítette az ügyészség dolgozóit, a közszolgálati újságírókat, illetve a diplomáciai testület tagjait. A kereszténydemokrata politikus szerint a volt kormányfő „dühkitörése nem példa nélküli”, hiszen még kormányzó párti vezetőként az ügyészséget és a bíróságokat jobboldali elfogultsággal vádolta meg.

„Mind formailag, mind tartalmilag visszautasítjuk ezt az újabb gyurcsányi kirohanást, és hogy a volt miniszterelnök újra a megfélemlítés eszközét használja politikai céljai elérésére” – fogalmazott. Szerinte úgy látszik, a volt miniszterelnök újabb és újabb ellenségképeket vízionál, ezzel próbálva feledtetni saját katasztrofális kormányzását.
   
Rétvári Bence azt mondta, hogy Gyurcsány Ferencnek komoly rutinja van a közigazgatás megtizedelésében, hiszen a 2006-os választások után közel 14 ezer köztisztviselőnek intett búcsút. Öt évvel ezelőtt a közigazgatási vezetés felső két szintjén levő összes vezetőt felmentette, akik között olyanok is voltak, akik addig másfél évtizede különböző kormányok alatt dolgoztak a közszolgálatban. Helyüket politikai kinevezettek vették át új, szakállamtitkári jogállásban – jegyezte meg.
    
A KDNP alelnöke kitért arra is, hogy bár a politikus beszédében azt mondta, hogy nyugatos Magyarországot szeretne, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján joggal lehet attól tartani, hogy Gyurcsány Ferenc számára ez sokkal inkább „vadnyugati állapotokat” jelentene a közszférában. A nyugatos Magyarországnak két akadálya van: Gyurcsány Ferenc személye és pártja – mondta Rétvári Bence, aki szerint a volt kormányfő ezen megszólalása is bizonyítja, hogy a közszféra függetlenségének és kiszámíthatóságának biztosítéka csak egy Fidesz-KDNP kormány lehet.
    
A hazai politikai kultúra számára az lenne a legjobb, ha Gyurcsány Ferenc végleg felhagyna a társadalmi csoportok elleni „nyíltszíni uszítással, és nem fenyegetné meg időről-időre a munkájukat tisztességesen és pártatlanul végző közszolgákat” – tette hozzá a KDNP alelnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!