A kistelepülések segítése az egyik legfontosabb feladat Zala megyében

A kistelepülések segítését és a nagyobb településekkel való együttműködést tartja továbbra is legfontosabb feladatának Manninger Jenő, a Fidesz-KDNPszövetség Zala megyei listavezetője, a megyei közgyűlés elnöke.

A politikus őacsai sajtótájékoztatóján kifejtette: a megyei önkormányzat továbbra is önként vállalt feladatának tekinti a kulturális és a helyi érdekek védelmét, és szerepet vállal a gyógyturizmus mellett a kulturális és a gasztronómiai turizmus fejlesztésében is.
    
Az elmúlt ciklust értékelve Manninger Jenő azt mondta, eredménynek tekinti, hogy a megye működtetni tudta az intézményeit, annak ellenére, hogy a négy év alatt a korábbi kormányzat 3,9 milliárdot vont el a megyéktől. Ebből az összegből 1,9 milliárdot sikerült kigazdálkodni, a többit pedig hitelből tudták pótolni.
    
A közgyűlés elnöke beszélt arról is, hogy a Zala Megyei Önkormányzat fel tudott lépni a „spekulatív milliárdosokkal” szemben is, így helyettük zalai gazdák juthattak földtulajdonhoz.
    
A Fidesz-KDNP pártszövetség Zala megyei listájának bemutatásakor elmondta: a megyei közgyűlés létszáma negyvenről tizenötre csökken, ebből a Fidesz és a KDNP jelöltjei legalább tíz helyet szeretnének betölteni.  
    
A megyei lista vezetője Manninger Jenő, a közgyűlés jelenlegi elnöke. A második helyen Pál Attila, Lenti alpolgármestere, a harmadik helyen pedig Nagy Kálmán, a megyei közgyűlés alelnöke szerepel. A megyei lista összeállításánál figyelembe vették a szövetségesekkel való együttműködést is: a Lungo Dromot Vajda László, a KDNP-t Sáringer-Kenyeres Tamás képviseli, a listán szerepel Zsuppányi Gábor is, a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja képviseletében.
    
Több ezer önkéntes gyűjti a megyében az ajánlószelvényeket a Fideszt és szövetségeseit képviselve, de azokat a választópolgárok Fidesz-KDNP jelöléssel a választókerületi irodákban és a körzetükben induló jelölteknek is leadhatják – mondta Manninger Jenő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!