A közlekedési tárca már nem képes irányítani a közösségi közlekedést

Az új menetrendek a MÁV-nál és a Volánnál december 13-án, vasárnap lépnének érvénybe, azonban a mai napig a közlekedési tárca még nem rendelte meg a vállalatoknál az új közszolgáltatásokat. Az utasok tájékoztatása így legfeljebb egyedileg lehetséges a várható menetrendi adatokról, de a közlekedési vállalatok azt hivatalosan nem közölhetik – áll Molnár Béla, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőjének közleményében.

Mi történik a minisztériumban? Mivel van elfoglalva Hónig Péter miniszter úr és Antali Gábor miniszteri biztos úr? – teszi fel a kereszténydemokrata szakpoltikus a kérdést.

Láthatóan nem a közlekedési tárca alapvető feladataival. Az új menetrend életbe lépése előtt 30 nappal már hivatalosan tájékoztatni kellene az utazóközönséget, de megrendelés hiányában ezt a mai napig nem tehetik meg a közlekedési vállalatok – jegyzi meg.

Molnár Béla közleményében hangsúlyozza: látható, hogy Hónig Péter és minisztériuma már az alapvető feladatait sem képes ellátni, és a jelenlegi kormány hátralévő néhány hónapjára sem tudja biztosítani az alapvető feltételeit a közösségi közlekedésnek. Követeljük ezért lemondását és a választásokig közlekedési szakember kinevezését, aki a szakmai minimum biztosítására alkalmas.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!