A kormány 8 éves munkáját a fogyatékossággal élők tízezreinek könnyei és segélykiáltásai kísérték

A Fészek Fogyatékossággal Élők Szakszervezete felszólítja a kormányt, hogy fagyasszon be minden további intézkedést a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának ügyében. Ezzel állítsa meg a további rombolást, hiszen nyolc éves munkáját csak a fogyatékossággal élők tízezreinek könnyei és segélykiáltásai kísérték. Fejezze be, azt az álságos politikáját mi szerint javítani kívánja a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását.

A 2004-es csúcsfoglalkoztatással szemben, jelenleg ennek a számnak még a kétharmada sincs foglalkoztatva. A fentiek ismeretében több kérdés vetődik fel a megváltozott munksaképességűek foglalkoztatásával kapcsolatban:

Az ez év júliusában napvilágot látott koncepció szerint előre vetítették további 10000 munkahely megszűnését. A jelenlegi, 2009. októberi keltezésű rendelettervezet szerint a kormányzat további támogatásokat kíván megszüntetni. Ez az intézkedés felszámolhatja a jelenleg 21, többségében állami cégben dolgozó 19900 megváltozott munkaképességű dolgozó munkahelyét.  

Az említett 2009. októberi, rendelettervezet tovább szigorítaná a bértámogatás rendszerét, amely intézkedés további több ezer munkahely megszűnését vonja maga után

Miként lehetséges az, hogy Európa számos országában jól működő rendszerek segítségével a megváltozott munkaképességű dolgozók akár 80 százaléka is foglalkoztatott, hazánkban ez a szám 6-6,5 százalék között mozog?

Hogyan próbálja a jelenlegi kormány a munka világába visszavezetni a megváltozott munkaképességű embereket, amikor az egészséges munkaerő piacon is 10%-ot meghaladja a munkanélküliség?
 
Még néhány évvel ezelőtt megváltozott munkaképességű dolgozók által készített dossziékban tároltuk az általuk összeszerelt tollakkal megírt dokumentumainkat, melyek eredeti példányait az általuk csomagolt borítékokba helyezve adtuk fel postára, amelyeket postakocsikkal, melyek elektronikáit fogyatékkal élő emberek szerelték össze, vitték ki a címzettekhez.  E helyett az ágazat elsorvasztása és az ellenőrizhetetlen rendszeren keresztüli pénzkimentés volt a fő koncepció. A fogyatékkal élő emberek pusztán egy tragikomédia részesei voltak az elmúlt nyolc év folyamán a szocialisták porondján – írta közleményében Szabó György a Fészek Fogyatékossággal Élők Szakszervezetének elnöke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!