A kormány másodrendű állampolgárnak tekinti a vallásos embereket

A KDNP elnöke szerint a Nemzeti Fórum képviseli a valódi nemzeti értékeket. A szombatra összehívott nemzeti csúcs csak adminisztratív módon fogta át az egész nemzetet, amit az is jelez, hogy a meghívottak közül hiányoztak a nemzet fontos szereplői - fejtette ki Semjén Zsolt a Nemzeti Fórum III. Országos Gyűlésén vasárnap Budapesten. Az egyházak helyzetére kitérve azt mondta: a mostani kormány aljas trükkökkel próbálja megfojtani az egyházi intézményeket, a kormány tudatosan tönkreteszi az egyházi iskolákat, kórházakat, egyéb intézményeket.

A KDNP vezetője rámutatott: a nemzeti csúcsot összehívó Gyurcsány Ferenc elfelejtett néhány nemzetalkotó részt meghívni, így nem kaptak meghívást a határon túli magyarok, akik részei a nemzetnek, de a kormányfő elfelejtette meghívni kisebbségek és az egyházak képviselőit is.

Az egyházak helyzetére kitérve Semjén Zsolt azt mondta: a mostani költségvetésben egymilliárd forinttal kevesebbet kapnak az egyházi intézmények, mint amit korábban kaptak, de ki vannak zárva pályázatokból, EU-forrásokból is, és mindenféle számtani trükkel rövidítik meg őket - hívta fel a figyelmet a pártelnök. Szerinte a kormány másodrendű állampolgárnak tekinti a vallásos embereket. Semjén Zsolt kijelentette: a második Orbán-kormány hatalomra jutása után vissza fogják állítani az egyházi intézmények egyenlő finanszírozását, a vallásos emberek minden diszkriminációtól való mentesítését. 

A Fidesz elnöke ugyanitt elmondta: csak a gyors változás segít a jelenlegi válság megoldásában, legyen az akár előre hozott választás, egy másik kormány felállítása vagy egy új miniszterelnök jelölése. A politikus szerint, ha a megszorítások helyett a gazdasági növekedést helyeznénk a középpontba, akkor minden százaléknyi növekedés újabb százmilliárd forintot hozna a költségvetésnek.

Magyarország legnagyobb problémája ma nem a pénzügyi-, gazdasági válság, hanem a vezetési válság. Olyan hajón ülünk, amelynek kapitánya tengeri beteg, s ez évi 400 milliárd forintjába kerül az országnak. Egy négytagú család ma 160 ezer forintot fizet évente azért, hogy pirulákat vásároljunk a hajóskapitánynak – jelentette ki Orbán Viktor.

Jakab István, a Magosz elnöke, Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetség vezetője, és Farkas Flórián a Lungo Drom elnöke felszólalásaikban azt hangsúlyozták, hogy szövetségükre talán soha nem volt olyan szükség, mint éppen most, a mai politikai-gazdasági helyzetben.

A találkozón Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Szövetség (KPSZ) elnöke arra figyelmeztetett, hogy a szombati csúcson egy olyan folyamat kezdődött el, aminek célja a kialakult helyzet miatti felelősség összemosása.

Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke kijelentette: a cigányság a magyar nemzet része, ezért aki a cigányságot támadja, a magyarságot is támadja. A többségi nemzet egy részének elege van az antiszociális, beilleszkedni nem tudó cigányokból, ugyanakkor a cigányság integrálódott rétegének abból van elege, hogy a bűnöző életmódot folytató cigányok miatt őket is sújtja a cigány-ellenesség – jelentette ki a politikus.

+

A 2004 őszén az MDF-ből kizárt és kivált független országgyűlési képviselők által egyesületként létrehozott Nemzeti Fórum gyűlésének első két napját még szeptemberben, Lakitelken rendezték meg. A mostani gyűlésen a polgári szövetségben lévő pártok s szervezetek képviselői szólaltak föl.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!