A kormány nem a családok pártján áll

A konzervatív családmodellt kárhoztatta a minap Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc kormányfő felesége, mondván, annak preferálása okozta a bölcsődei ellátás vesztét. Soltész Miklós (KDNP) a Magyar Hírlapnak azt mondta: a szocialista-liberális kormányzás évek óta a családok ellen dolgozik, miközben a bölcsődei normatívát folyamatosan csökkentette az utóbbi években. Soltész szerint az intézmények bezárásának oka sokkal inkább az állami támogatás folyamatos csökkenésében keresendő.

– Szomorú, hogy az MSZP és az SZDSZ közös kormányzásának eredményeként sikerült leépíteni a hagyományos családmodellt, ami katasztrofális következményekhez vezetett. Elég csak a lesújtó demográfiai mutatókra pillantani – mondta a lapnak Soltész Miklós (KDNP). Az utóbbi évek családpolitikája és a jövő évi költségvetés legfrissebb verziójának számai alapján Soltész Miklós szerint egyértelműen kirajzolódik, hogy a kabinet nem a családok pártján áll. Lenullázták a Nagycsaládosok Országos Egyesületének támogatását, miközben emelték az abortuszokra fordítandó állami forrás összegét. Mindeközben jövőre alig emelik a családi pótlékot, és megnyirbálják a családi adókedvezményeket is – hangsúlyozta az ellenzéki képviselő. Hozzátette: Dobrev Klára jobban tenné, ha inkább a Veres János pénzügyminiszter által benyújtott költségvetési tervezetet böngészné, mert akkor rájönne, hogy a kormányzat tervei nem kedveznek a bölcsődéknek.

Dobrev Klára – aki már korábban is egyértelművé tette, hogy bölcsődepárti – az újbudai Szemünk Fénye Bölcsőde fennállásának harmincöt éves jubileumi ünnepségén azt is elmondta, hogy szerencsére azért évről évre épülnek újabb és újabb bölcsődék, hiszen 2004-ben újraindult a bölcsődeépítési program. Érdemes közbevetni azonban, hogy az azóta létesült három-négyezer új férőhelyet nem állami, hanem önkormányzati pénzből, valamint uniós pályázatokból hozták létre. Acsainé Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke az eseményen elmondta, a költségeknek még a felét sem fedezi az állami normatíva. Számításaik szerint a magyarországi bölcsődék százhúsz százalékos kihasználtsággal működnek, legalább tizenötezer férőhelyre lenne még szükség.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!