A kormány óriási elvonásokkal rombolja a magyar egészségügyet

Az elmúlt években sosem látott mértékű elvonással rombolta le a magyar egészségügy minőségét a kormányzópárt – jelentette ki Nagy Kálmán KDNP-s országgyűlési képviselő a parlament egészségügyi bizottságának tegnapi kihelyezett ülésén Miskolcon. A honatya kijelentését éles vita kísérte.

Vojnik Mária, az egészségügyi tárca államtitkára éles kritikával próbálta meggyőzni tévedéseikről a kritikus hangú felszólalókat. Különösen Csiba Gábort, az anyagi gondokkal küzdő Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosát. Vojnik azt bizonygatta, hogy nem a finanszírozással van baj, hanem az intézmény menedzsmentje kezeli rosszul a gazdasági ügyeket.

Csiba Gábor ugyanakkor elmondta, hogy az eddig rentábilis betegellátó centrum júliustól havi legalább 200 millió forintos hiánnyal számol, s előfordulhat, hogy augusztusban már a közüzemi számlák kifizetése is nehézségekbe ütközhet az egészségügyben gyakorlattá vált pénzelvonások miatt. Csiba cáfolta Vojnik Mária többletfinanszírozásról szóló szavait, mondván: 480 millió forinttal ugyan emelkedett a normatív támogatás a tavalyihoz képest, de az államtitkár figyelmen kívül hagyja, hogy például az előző évhez képest duplájára bővült a traumatológia ellátórendszere. Itt említette még a többletfeladatok kifizetésével összefüggő terhet, s a forgalmi adó, valamint a bérek öt-öt százalékos emelkedését. Ez a plusz fizetnivaló a kórház estében 750 millió forintot jelent a 480 millióval szemben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!