A kormány saját tehetetlenségének elfedésére használja a válságot

A Kereszténydemokrata Néppárt álláspontja szerint ma a fiatalok tanulmányaik befejeztével nem a munkával, hanem a munka keresésével kénytelenek megismerkedni, és a kormány a válságot saját tehetetlenségének elfedésére használja. – hangsúlyozza Rétvári Bence, a párt országgyűlési képviselője és Fülöp Attila, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség gazdasági munkacsoportjának elnöke közleményében

A KDNP és az IKSZ közös állásfoglalásában kiemelte: a Bajnai-kormány a gazdasági válság megoldására tett intézkedéseit sikeresnek látja, holott a munkanélküliségi ráta 2002 óta folyamatosan tartó növekedési üteme az elmúlt időszakban még tovább emelkedett. Az MSZP-kormány szerint a sikeres válságkezelés abban áll, hogy a munkanélküliek száma „csak” 46 százalékkal emelkedett az elmúlt két évben.
    
A kereszténydemokrata politikusok utalnak a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felmérésére is, eszerint a munkanélküliségi ráta 2010. februárjában elérte a 11,4 százalékot, ami azt jelenti, hogy hazánkban jelenleg 478 ezer fő munkanélkülit tartanak nyilván.
    
Különösen nagy problémának látják a legfiatalabbak, a 15-24 év közötti korosztályban  mért 27,5 százalékos munkanélküliségi rátát. Ezt az EU 27 tagállama közül csak öt állam múlja alul, azaz nem pusztán a munkanélküliek magas száma – jegyezték meg, hozzátéve, hogy kiemelten az ifjúság pályakezdésének ellehetetlenülése igen aggasztó jövőképet hordoz magában.  
    
„Az MSZP kormány a szakmai kormányzás helyett hatalmát propaganda célokra, a választási kudarc enyhítésére igyekszik felhasználni jelenleg is. Ehelyett több támogatást kellene nyújtani a fiatalok pályakezdéséhez, mert csak így biztosított Magyarország hosszú távú jövője” – zárja közleményét a két kereszténydemokrata politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!