A kormány támogatni fogja a végeken küzdőket is

Szociális alapszolgáltatási központot avatott fel Soltész Miklós szociális, család-, és ifjúságügyi államtitkár a Hajdú-Bihar megyei Biharnagybajomban. A kereszténydemokrata politikus az avatáson azt mondta, ez az esemény már a harmadik állomása azon sorozatnak, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra: azok a kistelepülések, amelyek megpróbálnak tenni az idős emberek, a családok védelmében, számíthatnak a kormány segítségére. Nem csak nagyvárosi lét létezik, a kormány támogatni fogja a végeken küzdőket is – fogalmazott a politikus.

Soltész Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy a biharnagybajomi szociális alapszolgáltatási központ létrehozásában még a Szociális és Munkaügyi Minisztérium nyújtott segítséget, ez a központ azonban nem valósulhatott volna meg a helyiek segítsége, szorgalma nélkül. Kijelentette: a szociális, család-, és ifjúságügyi államtitkárság nem papírhalmazok növelésére költi majd el a pénzt, hanem a rászorulók támogatására.
    
Arnóth Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője a megnyitón úgy fogalmazott: ezzel az intézménnyel a legelesettebb és legrászorultabb rétegnek tudnak segítséget nyújtani. Mint mondta, ez az a vidéke Magyarországnak, ahol a hetedik krajcár mindig hiányzott. Véleménye szerint az állam felelős állampolgárai sorsáért, az idősek pedig meg kell, hogy kapják a segítséget 30-40 ledolgozott év után. Kiemelte, Biharnagybajomban nem csak egy egyszerű beruházás valósult meg, hanem munkahelyteremtés is.
    
Szitó Sándor, a közel háromezer fős Biharnagybajom polgármestere azt hangsúlyozta, a több mint harminc millió forintba kerülő beruházás a püspökladányi kistérség hároméves szociális felzárkóztató programjának keretében épült meg. Az intézményen belül helyet kap az idősek klubja mellett, a családsegítő szolgálat, a gyermekjóléti szolgálat, valamint a támogató szolgálat is. Az intézményben szociális étkeztetés és idősek nappali ellátása is zajlik majd.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!