A kormánynak mi a szándéka az orvoslátogatói díjjal?

Puskás Tivadar (KDNP) hétfőn, az azonnali kérdések és válaszok órájában azt tudakolta, hogy a kormánynak mi a szándéka orvoslátogatói díjjal kapcsolatban, miután az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek tartotta ezt a terhet. Medgyasszay László (KDNP) a Nemzeti Ménesbirtok körül kialakult helyzetről érdeklődött.

Nemzetbiztonsági ügyekről, a gyógyszergyárak regisztrációs díjáról, a színesfém tolvajokról, a hazai baromfiipar helyzetéről, valamint az oktatási tárca tankönyvfejlesztéséről is szó volt hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések órájában.

Puskás Tivadar (KDNP) azt tudakolta, hogy a kormánynak mi a szándéka orvoslátogatói díjjal kapcsolatban, miután az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek tartotta ezt a terhet. Az egészségügyi miniszter válaszában közölte: az Ab döntésében nem a díjat ítélte alkotmányellenesnek, hanem azt, hogy az ötmillió forintos éves díjat egyenlő 12 részre osztva kell fizetni az érintett cégeknek, akkor is, ha dolgozója éppen nem végez munkát. Székely Tamás közölte: a kormány nem tud eltekinteni attól, hogy ezt a díjat bevezesse, ám a most készülő jogszabályban figyelembe veszik az Ab által kifogásoltakat.

Medgyasszay László (KDNP) a Nemzeti Ménesbirtok körül kialakult helyzetről érdeklődött. Úgy vélte, az lenne a jobb megoldás, ha a Ménesbirtok számára az állam biztosítaná működésének feltételeit, és nem kellene minden évben a költségvetésre hagyatkoznia. Gőgös Zoltán közölte: az a föld, amit a ménesbirtok kezelésében marad, elegendő saját feladatai ellátásához.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!