A Legfelsőbb Bírósághoz fordult a KDNP

Megértjük, hogy az MSZP fél a KDNP-től  – egyébként nem alaptalanul – és ezért bármit megtesz annak érdekében, hogy a kereszténydemokraták ne szerepelhessenek önállóan a Magyar Televízió választási műsorában. Megítélésünk szerint az OVB-nak hatásköre sem lett volna a szóban forgó médiaügyben dönteni, éppen ezért a KDNP jogorvoslatért a Legfelsőbb Bírósághoz fordult.

Megértjük, hogy az MSZP fél a KDNP-től – egyébként nem alaptalanul – és ezért bármit megtesz annak érdekében, hogy a kereszténydemokraták ne szerepelhessenek önállóan a Magyar Televízió választási műsorában.

Az a párt követeli most a televízió választási irodája vezetőjének, Dobos Menyhértnek a fejét, amelynek frakcióvezetője annak idején a következő szövegű telefonüzenetben biztosította Friderikusz Sándort: „mi a maga pályázatát támogatjuk első soron, tehát ebben az én véleményem nem változott, és ahogy látom, megegyezik a Péterével”. A Péter alatt Medgyessy Péter, volt miniszterelnök értendő.

A Magyar Televízió választási irodája éppenhogy a rádiózásról és televíziózásról szóló törvényt, illetve a választási eljárásról szóló törvény esélyegyenlőségi passzusát igyekezett betartani a KDNP meghívásával.

A KDNP az Országos Választási Bizottság rá nézve negatív döntése ellenére is ragaszkodik eredeti elképzeléséhez: ha a Fidesz-KDNP pártszövetségnek a parlamentbe jutáshoz kétszer annyi szavazatot kell szereznie, mint a többi pártnak, így az MSZP-nek, akkor úgy igazságos, ha ez az arány a rájutó műsoridőben is megmutatkozik. Ráadásul  – megítélésünk szerint – az OVB-nak hatásköre sem lett volna a szóban forgó médiaügyben dönteni. Éppen ezért a KDNP jogorvoslatért a Legfelsőbb Bírósághoz fordult.

Budapest, 2010. március 26.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!