A magyar állam értelme és célja

Az őszi ülésszak indulásával megkezdődik a készülődés az országgyűlési választásokra. A pártok összeállítják választási programjaikat, melyekben válaszokat keresnek a válság sújtotta emberek problémáira. A Fidesszel szövetséges Kereszténydemokrata Néppárt közös programmal áll a választók elé, kimunkálásában mind a Fidesz, mind a KDNP képviselői, szakértői egyforma hangsúllyal vesznek részt. Ugyanakkor vannak olyan speciális területek, mint például a családi adózás és az egyházpolitika, melyeket a KDNP különös mélységig dolgoz ki – mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke honlapjának adott szokásos heti interjújában.

A pártelnök hangsúlyozta: a családi adózás bevezetése szó szerinti értelemben is életcélja a KDNP-nek, bevezetésének lehetséges módozatait, a legapróbb részletekig kidolgozták. Könyv formájában is megjelent kiadványaik és törvényjavaslataik a KDNP sajátos szellemi hozadékát jelentik a programalkotásban.

Semjén Zsolt Magyarország egyre tragikusabban alakuló demográfiai helyzetéről szólva kijelentette: nem retorikai, hanem tartalmi alapon állítja azt, hogy az európai tapasztalatok alapján az egyetlen és reális választ a KDNP programja adja erre a kérdésre. „Demográfiai ténykérdés, hogy ha most nem születik több gyerek, akkor egy emberöltőn belül a magyarság lélekszáma hétmillió körüli létszámra csökkenhet. Ennek következményeként olyan alacsony lesz a szülőképes nők aránya, hogy a magyar nemzet képtelen lesz reprodukálni önmagát. Ez azt jelenti, hogy a magyar nemzet a trianoni határokon belül is etnikai nyomás alatt fog állni, tekintve, hogy terület – pláne Európában – lakatlan nem marad” – fűzte hozzá.

„Azt gondoljuk, hogy a magyar államnak az értelme az, hogy a magyar nemzet fennmaradjon, és a magyar emberek életminősége javuljon. A magyar államnak ezért nem a multinacionális cégek munkaerőpiaci igényeit kell kielégítenie, hanem olyan családpolitikát kell folytatnia, hogy a magyar családokban megszülethessenek a gyerekek, magyar nyelvet beszélve, magyar kultúrában nőve fel. Ez a magyar állam értelme és célja” – fogalmazta meg pártja álláspontját a kereszténydemokrata politikus.

Arra a kérdésre, hogy tett-e a kormány kísérletet a trend megváltoztatására, s feloldhatatlan-e az ellentét az MSZP-SZDSZ kabinet eddigi gyakorlata és a Fidesz-KDNP programja között kifejtette: a demográfiai válságnak elméletileg két lehetséges megoldása van. Az egyik az, amivel az MSZP próbálkozott, amikor az igazságügyi minisztériumban titkosítva előkészítettek egy javaslatot, ami egymillió ázsiai migráns betelepítését tervezte Ázsia válságövezeteiből. A szocialisták azt is részletesen kidolgozták, hogy az uniós pénzeket hogyan lehet felhasználni az importált polgárok integrációjára, illetve arra – a lakosság meggyőzésére irányuló  – propagandára, amely azt sulykolja milyen jó az embereknek, ha egymillió ázsiai betelepszik hazájukba. „Ez a szemlélet ellentétes a magyar nemzet életérdekeivel, ráadásul nyilvánvalóan ilyen tömegű, idegen kultúrából érkező népességet nem lehet integrálni”. „Semmi más célt nem szolgál, csak azt, hogy a multinacionális cégek munkaerőpiaci igényeit kielégítsék, mert nekik olcsóbb, hogy ha a kész munkaerő idejön” – jelentette ki.

Semjén Zsolt a másik lehetséges megoldásként a KDNP által megjelölt utat nevezte meg, melynek sikeres voltát külföldi példák igazolják. A pártelnök-frakcióvezető Franciaország példáját említette, ahol a családi adózás lehetővé tételével a fogyó Franciaországból, egy népesedő, erősödő Franciaország jött létre, úgy, hogy – elsősorban a középosztályhoz tartozó családokban – megszületett a harmadik, sőt a negyedik gyermek is.

A családi adózás igazságosságát hangsúlyozva elmondta, hogy jövedelem nagyságán túl a rendszer azt is figyelembe veszi, hogy az adóalany jövedelméből hány emberről gondoskodik. Össze kell vonni a család jövedelmét és el kell osztani a család tagjainak a számával – foglalta össze leegyszerűsítve a rendszer lényegét. Kiemelte: a gyermekvállalás ösztönzésén túl a családi adózás másik nagy előnye, hogy kifejezetten a munka világában teszi érdekeltté az embereket. A családi adózás azokat segíti, akik a gyerekért élnek, és nem azokat pénzeli, akik a gyerekből akarnak megélni – jegyezte meg.

A kereszténydemokrata politikus kitért azokra a felmérésekre, amelyek azt igazolják, hogy Magyarországon a fiatalok több gyermeket szeretnének, mint ahányat a későbbiekben „az élet és a mostoha családtámogatási rendszer” miatt ténylegesen vállalnak. Felemlegette azt a Bokros Lajos által bevezetett – s kimondatlanul az MSZP jelenlegi politikáját is jellemző – cinikus modellt, amely szerint a gazdaságilag nehéz időszakban tudatosan szétrombolják a családtámogatási rendszert úgy, hogy közben azt állítják, hogy ha majd egyszer – nem tudni mitől – gazdasági növekedés lesz és konjunktúra, akkor majd helyreállítják – az általuk szétdult – rendszert, és visszaadják azokat a támogatásokat, amelyeket éppen elvonnak.

Ha valami csoda folytán be is tartanák ígéretüket – amire nemigen volt még példa – a helyzet az, hogy a népesedéspolitikában nem lehet ezt a csiki-csuki játékot játszani, mert  „a most meg nem született gyereket nem lehet visszamenőlegesen megszülni. A most meg nem született gyerek nem fog gyereket szülni huszonöt év múlva. A most meg nem született gyereknek nem lesz unokája ötven év múlva, és nem fog húsz év múlva adót fizetni” – jegyezte meg.

Az interjú végén a KDNP elnöke, mintegy nyomatékosítva az elmondottakat, a magyar nemzet legfontosabb kérdésének nevezte népességének megtartását.

A teljes interjú itt olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!