A médiában fontos a magyar gazdaság, a házasság, a család és a fiatalok védelme

A KDNP kész visszavonni a médiatörvényhez benyújtott módosító indítványait annak érdekében, hogy azt követően közösen adjanak be javaslatokat a Fidesszel – mondta  Pálffy István a KDNP országgyűlési képviselője békéscsabai sajtótájékoztatóján.

A parlament kulturális és sajtóbizottságának kereszténydemokrata alelnöke hangsúlyozta: azért döntöttek a közös benyújtás mellett, hogy javítsanak a helyzeten, legyen egyenes és tisztán látható a törvény. Ugyanakkor, hogy két nagyon fontos, a KDNP szempontjából lényeges tartalmi kérdéshez ragaszkodnak: a közszolgálatiság tekintetében az oktatás és a magyar gazdaság, illetve a házasság, a család és a fiatalok védelméhez – fűzte hozzá.
   
A kereszténydemokrata értékek szempontjából fontosnak nevezte azt a módosító javaslatukat, hogy a közszolgálaton keresztül az oktatáshoz való hozzáférést a közönség alapvető jogának tekintse az új törvény, másfelől a magyar média kötelező tartalmaként rögzítse a magyar gazdaság alapértékeinek legjavát, a hungarikumokat.
    
Pálffy István látni szeretné az új törvényben azt az eredetileg KDNP-s javaslatot is, amely a házasság és a család védelméről szól. Mindemellett a szabályozást nemcsak a kiskorúakra, hanem a fiatalkorúakra, azok szellemi, lelki és fizikai fejlődésére káros hatást gyakorló tartalmakra is kiterjesztené.
    
Az MTI érdeklődésére az új médiatörvény elfogadásának várható menetrendjével kapcsolatban elmondta, hogy a bizottság a jövő héten szerdán tárgyalja a módosításokkal kapcsolatos kérdéseket, s aznap ismét meghallgatják az újságírószakma képviselőit is. Ez utóbbi találkozóról szólva azt emelte ki: egészen biztos, hogy figyelembe veszik a véleményüket.
    
A második fordulós konzultáció szerinte tovább bonyolítja ugyan a törvényalkotás menetrendjét, de a politikus arra számít, hogy a költségvetési vita előtt, december elején elfogadhatja az Országgyűlés az új törvényt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!