A Nemzeti Összetartozás Napja a XX. századi magyar történelem megértését segíti

A felelős oktatáspolitika nemcsak tanít, hanem nevel. A nemzeti öntudat elmélyítése, a hazaszeretetre nevelés erősítheti az összetartozás érzését határon inneni és túli magyarok között. A Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) támogatja a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakításáról szóló országgyűlési határozati javaslatot – olvsaható Ágh Péter, a Fidelitas és Rétvári Bence, az IKSZ elnökének közleményében.

Kormánypárti képviselők az elmúlt héten nyújtották be a Parlamentnek „Az iskolai Nemzeti Összetartozás Napja bevezetéséről, a magyarországi és a külhoni magyar fiatalok közti kapcsolatok kialakításáról és erősítéséről a közoktatásban, valamint a Magyarország határain kívül élő magyarság bemutatásáról” című indítványukat.

A két szervezet ifjúságpolitikai stratégiájában is közös célkitűzés volt, hogy a középiskolai osztályok az érettségi előtti osztálykirándulások keretében kereshessenek fel külhoni magyar közösségeket. Az így kialakuló személyes kapcsolatok segítenek lebontani a meglévő előítéleteket, és megóvják a következő nemzedéket a kettős állampolgársággal kapcsolatos népszavazási kudarc megismétlődésétől. A kirándulások megadhatják a szükséges tapasztalatot ahhoz, hogy a diákok fejében a történelmi Magyarország ne csak egy térkép, az erdélyi, délvidéki, felvidéki, kárpátaljai magyarok pedig ne csak magyarul beszélő idegenek legyenek.

A személyes kapcsolatok és az emléknap segítenek a XX. századi magyar történelem megértésében. Hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az alapvető nemzeti ügyeket ne lehessen a szőnyeg alá söpörni – mint történt az elmúlt nyolc évben. A felelős oktatáspolitika nemcsak tanít, hanem nevel. A nemzeti öntudat elmélyítése, a hazaszeretetre nevelés erősítheti az összetartozás érzését határon inneni és túli magyarok között.

A Fidelitas és az IKSZ önkormányzati képviselői 2004. december 5. után az elmúlt években több településen is javaslatokat nyújtottak be a határon túli osztálykirándulások támogatása érdekében.

A Fidelitas és az IKSZ országgyűlési képviselői választási ígéretüknek tesznek eleget akkor, amikor támogatják a javaslatot, és egyúttal erre kérjük a parlament minden képviselőjét is. A Nemzeti Összetartozás Napja így konkrét tartalmat nyer a közoktatásban! – zárul a fideszes Ágh Péter és a kereszténydemokrata Rétvári Bence közleménye.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!