A nemzetközi jog Oroszországra is vonatkozik

„Az Európai Parlament múlt heti, grúziai állásfoglalása több mint nyolcvan százalékos támogatást kapott, és egységes volt a külügyminiszterek avignoni határozata is. (...) Nem az a kérdés, hogy ki a hibás, hanem az: megengedheti-e Oroszország, hogy a vele szomszédos államok felett gyámságot gyakoroljon? Létezhet-e orosz érdekszféra? A válasz: nem. Erről szóltak az állam- és kormányfők, ez az EP állásfoglalása, és ezt üzenték a külügyminiszterek.” - olvasható Surján László (KDNP) néppárti európai parlamenti képviselő Magyar Hírlapban megjelent cikkében.

Surján László szerint nem a gázcsap elzárásától kell szolgalelkűen remegnie az európai polgároknak és a vezércikkíróknak, hanem világossá kell tenni az oroszok előtt: a nemzetközi jog rájuk is vonatkozik. Úgy véli: még egy ekkora ország is elszigetelheti magát, ha nem alkalmazza a nemzetközi élet alapvető szabályait. „A nemzet érdeke, hogy a magyar politika egyértelműen megnyilatkozzon, történelmi tapasztalatait ossza meg szövetségeseivel, és tegye világossá: Moszkva még nem végezte el a demokrácia iskolájában az előírt házi feladatot” – olvasható a cikkben.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!