A nyári melegben elolvadt a Bajnai-kormány többsége

Az SZDSZ-ben az utóbbi napokban zajló események messze túlmutatnak a párton. Nem csupán arról van szó, hogy a párt belügyei miként alakulnak. A liberális párt és frakció szétesése a kormányzáshoz szükséges parlamenti többség eltűnését is jelenti. Bajnai Gordon többször is kijelentette, hogy csak akkor vállalja a miniszterelnöki tisztséget, ha stabil többség van mögötte. Mára azonban elfogyott a kormánytöbbség. Ha a miniszterelnök nem tudja sürgősen felmutatni a radikálisan átalakult liberális képviselőcsoport megerősített bizalmát, akkor a Bajnai-féle szerződés szerint is előrehozott választásra van szükség - áll a KDNP közleményében.

Április elején Bajnai Gordon szerződést kötött minden szocialista és liberális képviselővel, mely megállapodás a következőket is tartalmazza: amíg a program végrehajtásához biztosítható a parlamenti többség támogatása, addig a válságkezelő kormány jobb megoldás Magyarország számára, mint az érdemi időveszteséggel és bizonytalansággal járó előrehozott választás.

Az SZDSZ frakció április eleje óta támogatta a Bajnai-kormányt. Kóka János frakcióvezető azonban már július elsején egy internetes lapnak adott interjújában azt mondta, hogy csak a saját szavazatát tudja garantálni, és azon dolgozik, hogy az SZDSZ ott maradjon a válságkezelés mellett, de egyéb garanciát természetesen ember nincs, aki vállalhatna.

Az SZDSZ-ben július folyamán lezajlott események tovább erősítették Kóka János frakcióvezető szavait. Ezek alapján feltételezhető, hogy nincs többé stabil többsége a Bajnai-kormánynak. Az SZDSZ felbomlása a
kormánytöbbség felbomlását is jelenti.

Bajnai Gordon többször is kijelentette, hogy csak akkor vállalja a miniszterelnöki tisztséget, ha stabil többség van mögötte. Mára azonban elfogyott a kormánytöbbség. Ha a miniszterelnök nem tudja sürgősen felmutatni a radikálisan átalakult liberális képviselőcsoport megerősített bizalmát, akkor a Bajnai-féle szerződés szerint is előrehozott választásra van szükség.

Várjuk a miniszterelnök úr haladéktalan lépéseit az ország kormányozhatóságának tisztázása érdekében!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!