A nyugdíjrendszert nem lehetett volna fenntartani

A magyar nyugdíjrendszert nem lehetett volna fenntartani a hárompilléres nyugdíjrendszerrel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kormányülés után tartott sajtótájékoztatóján. A kormányfő szerint a kormány megmentette a nyugdíjrendszert, és hozzákezdhet az államadósság érzékelhető mértékű csökkentéséhez. A miniszterelnök példátlan összefogásnak nevezte azt, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 97 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a százezer pénztárban maradó döntése bizonyítja a választás lehetőségét.

2011 végére az állami nyugdíjrendszer át fog állni az egyéni számlán vezetett rendszerre, ami a kormányfő tervei szerint átláthatóbbá, kiszámíthatóbbá és tervezhetőbbé válik. Orbán Viktor szerint biztos, hogy a magyar nyugdíjrendszer kétpilléres lesz, csakúgy mint azt a nyugat-európai mintában láthatjuk. „Kár azt az illúziót kelteni, hogy bármilyen módon, akár alkotmánybírósági ítélettel ez a helyzet megváltoztatható lenne” – közölte a miniszterelnök.

A nyugdíjrendszer gondjainak megoldása nem a nyugdíjrendszeren belül van: növelni kell a foglalkoztatási arányt, több gyermeknek kell születnie – mondta Orbán Viktor. Hozzátette, a rendszert úgy kell átalakítani, hogy a nyugdíjjellegű befizetések fedezzék a kifizetéseket. A miniszterelnök szerint a nyugdíjrendszer egyensúlyát még ebben az évben meg lehet teremteni.

Orbán Viktor szerint a következő kormányokra vonatkozóan is garancia kell arra, hogy az államadósság mértékét az optimálisnak mondható szintre kell levinni.

„Most ugrik a majom a vízbe” – fogalmazott a kormányfő arra reagálva, hogy mekkora lehet a magánnyugdíj-pénztárak által nem állampapírokban kezelt vagyon értéke.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!