A párbeszéd folytatódik

Simicskó István, a KDNP alelnöke arról beszélt a Zoom stúdiójában, hogy az elvi egyezségeket szeptemberben kell konkretizálniuk a pártoknak. Arra a kérdésre, hogy eddig miért nem ültek le egy asztalhoz az SZDSZ-szel, ha vannak ügyek, amelyekben egyetértenek, az alelnök azt válaszolta: nyilván lehetett volna korábban is találkozó, de a mostani politikai helyzet váltotta ki ennek szükségességét. A rendszerváltás óta még nem volt kisebbségi kormányzás. Most valamennyi politikai erőnek végig kell gondolnia, hogy ez a szituáció tartható-e vagy sem – tette hozzá.

„Mi úgy látjuk, hogy egy előre hozott választás használna Magyarországnak” – mondta a kereszténydemokrata politikus. A felvetésre, hogy mikor lesz konkrét eredménye a két párt közötti párbeszédnek úgy reagált: lesznek ügyek, amelyekhez kell a többség egyetértése, ehhez pedig tárgyalni kell, hogy adott konkrét változtatáshoz lesz-e elegendő szavazat.
Példaként az úgynevezett Balaton-törvényt említette, amit a köztársasági elnök visszaküldött az országgyűlésnek, pedig valamennyi párt támogatta. Simicskó szerint újra kell egyeztetniük és meg kell vizsgálniuk, hogy megalapozottak-e az államfő kifogásai és ennek alapján kell újratárgyalni.


A „segélyért-munkát”-ügyről azt mondta: itt az államról való felfogást érdemes újragondolni. Sokak indulnak ki abból a helyzetből, ami a rendszerváltozás előtt jellemezte Magyarországot. Az emberek fejében kell nagyon sok változást elérni – fogalmazott a politikus.


Hogy mikor ülnek a pártok újra asztalhoz, a politikus úgy válaszolt: szeptember elején várható az egyeztetés, akkor már konkrét ügyekben. Ilyen az általa felvetett önkéntes tartalékos rendszer, a kétharmados támogatást igénylő titoktörvény, Tibet ügye vagy éppen a rendőrségi törvény.

A teljes interjú itt nézhető meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!