A pártoknak megfelel az október 3-i időpont

A parlamenti pártoknak megfelel az október 3-iki időpont, amely a legkorábbi olyan dátum volt, amelyre az államfő kitűzhette az önkormányzati választást. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke egy sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva  üdvözölte, hogy Sólyom László államfő a lehető legkorábbi időpontra írta ki az önkormányzati választást, mint mondta, ezzel több idő marad a következő évi költségvetés elkészítésére is. A kormány szempontjából és a parlamenti munka szempontjából is optimális döntés született – jegyezte meg.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az MTI-nek azt mondta, úgy gondolják, hogy minél előbb megrendezik az önkormányzati választásokat annál jobb. Nem érdemes hosszú kampányt folytatni – fogalmazott, hozzátéve: a KDNP a rövid korteskedés híve.
    
Kitért arra is, hogy Sólyom Lászlónak, mint hivatalban lévő köztársasági elnöknek megvolt a lehetősége, hogy kiírja az önkormányzati választásokat, és a KDNP ezt tudomásul veszi.

 A mindenkori államfőnek kötelessége megjelölni a választások dátumát, Sólyom Lászlónak jogában állt, hogy beteljesítse köztársasági elnöki ciklusa utolsó komolyabb közjogi aktusát – kommentálta az MTI-nek Nyakó István az államfő döntését.
    
Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint nem hatott meglepetésként az október 3-i időpont kijelölése, pártja jelenleg is készül az önkormányzati választásokra, amelyen reményei szerint folytatni tudják az „elmúlt időszakban mutatott felívelő politikai utat”.
    
Hozzátette: az önkormányzati jelöltek kiválasztása folyamatban van, míg a főpolgármester-jelöltjüket már korábban bemutatták.
 
Az LMP tiszteletben tartja Sólyom László döntését, egyúttal örül annak, hogy a köztársasági elnök, szokásához híven, a lehető legkorábbi időpontra írta ki a helyhatósági választásokat – mondta az MTI-nek a párt frakcióvezető-helyettese.
    
A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatott arról, hogy október 3-ra, vasárnapra tűzte ki a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek általános választásának időpontját Sólyom László államfő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!