A sajtószabadság ellen fordult a miniszterelnök

A miniszterelnök azt kéri, hogy az állami tulajdonú vállalatok, az állami intézmények mondják le előfizetéseiket, és ne hirdessenek, reklámozzanak a Magyar Hírlapban, a napilapban hétfőn megjelent Betelt a pohár című publicisztika miatt – közölte Budai Bernadett kormányszóvivő kedden. Stefka István, a napilap főszerkesztője alkotmányellenesnek, a sajtó és a véleménynyilvánítás szabadságát sértő, a Rákosi- és a Kádár-rendszert idéző ellehetetlenítési kísérletnek nevezte a kormányszóvivői közleményben foglaltakat.

Stefka István közölte: száz százalékig Bayer Zsolt mögött állunk, semmi kivetnivalót nem találunk abban, amit leírt. Mint mondta, a lépés nem rendítheti meg a lap helyzetét, mivel eddig sem voltak elkényeztetve kormányzati hirdetésekkel, de a történtek legalább húszezerrel megemelik jelenlegi, 20-24 ezres eladott példányszámukat. Hozzátette: érthetetlennek tartja, hogy miközben Kondorosi Ferenc kormánybiztos zéró toleranciát hirdet a közúti bűncselekményekkel szemben, a kormányzó párt nem teszi ugyanezt az emberéletek kapcsán.

Pénteken 14 órakor a Miniszterelnöki Hivatal előtt, a Kossuth téren demonstrációt szervez a Magyar Hírlap és az Echo Televízió – jelentette be a tulajdonos, Széles Gábor az Echo Televízió Napi aktuális című műsorában. A nagyvállalkozó hozzátette: Gyurcsány Ferenc mostani meggondolatlan kijelentése és az, hogy a sajtószabadság ellen fordul, már csak a kormányfő végjátéka lehet. Zárug Péter Farkas politológus ugyanitt elmondta: egy hatalmi pozícióban lévő személy, jelesül Gyurcsány Ferenc ilyen értelemben nem szabadna, hogy befolyásolja az állami intézményeket atekintetben, hogy hol hirdessenek, vagy hol ne hirdessenek, mindenki ott hirdet, ahol úgy érzi, hogy célközönségét eléri. Politikai hadszíntérré tenni a sajtópiac ezen rését nem szerencsés, bár tudjuk, hogy a rendszerváltozás óta folyamatosan a politikai elit, különösen az MSZP ezt tette.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!