A szavazók 63 százaléka támogatja a Fidesz-KDNP pártszövetséget

A Századvég legfrissebb felmérése szerint a Fidesz–KDNP a választásokon elért és kétharmados parlamenti többséget biztosító társadalmi támogatottságát tovább növelte májusban. A választások első fordulójában a Fidesz–KDNP közös listájára a választópolgárok közel 53 százaléka voksolt, egy hónappal a választások után az embereknek már 63 százaléka támogatná a pártszövetséget. A biztos szavazó pártválasztók körében az MSZP támogatottsága 16, a Jobbiké 11 százalék, az LMP ebben a körben 8 százalékon áll. A Fidesz–KDNP és az MSZP közötti különbség így a négyszeresére nőtt. Az összes megkérdezett körében a Fidesz–KDNP-re a megkérdezettek 45, az MSZP-re 13, a Jobbikra 8, az LMP-re 7 százaléka szavazna.

A növekvő szimpátia az ilyenkor tapasztalt győzteshez húzással is magyarázható, másrészt jelzi, hogy a kormányzati pozícióba került Fidesz–KDNP tervei, megvalósításra váró intézkedései találkoznak a szélesebb választói elvárásokkal. A kérdezettek 63 százaléka elégedett a választások eredményével, hosszú évek után az ország jövőjével kapcsolatban a bizakodók száma felzárkózott a pesszimistákéhoz. Az MSZP és a Jobbik támogatásvesztése egyértelmű, a megkérdezettek nagy többsége az MSZP-ről (72 százalék) és a Jobbikról is (61 százalék) negatív véleménnyel van.

Méréseik szerint Orbán Viktor új miniszterelnök népszerűsége a jelenleg mértnél még sosem volt magasabb. A választópolgárok majd kétharmadának kedvező véleménye van Orbán Viktorról (63 százalék), míg Mesterházy Attilát (20 százalék) vagy Vona Gábort (18 százalék) csak a megkérdezettek egyötöde ítéli meg pozitívan. A választópolgárok 83 százaléka szerint a leendő kormányfő készen áll az ország vezetésére, az emberek úgy látják, az új miniszterelnök okos (77 százalék) és erős vezető (81 százalék), aki törődik az emberekkel (68 százalék), és aki szemben áll a Jobbikkal (51 százalék). Azok, akik Orbánt bosszúállónak (22 százalék) vagy diktátornak gondolják (17 százalék), egyértelműen kisebbségben vannak. Az emberek többsége, 59 százaléka úgy véli, Orbán előbbre sorolja az ország érdekeit a sajátjánál.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!