A szocialisták a nyugdíjasokat sem kímélik

A szocialisták nemcsak a fogyatékkal élő embereknél, hanem az időseknél és nyugdíjasoknál is megszorításokat akarnak bevezetni – jelentette ki sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője. A politikus katasztrofálisnak nevezte az MSZP tevékenységét a szociális szférában, s felszólította a kormánypártot, hogy szavazzák meg a KDNP és a Fidesz azon módosító indítványait, amelyek a normatívák legalább idei szinten tartását szorgalmazzák.

Soltész Miklós hangsúlyozta: nem elég, hogy a szocialisták megszüntették a 13. havi nyugdíjat, a nyugdíjkorrekciós törvény jövő évre vonatkozó részét is eltörlik. Ez az intézkedés mintegy 540 ezer rokkantnyugdíjast érint, tőlük fejenként 60 ezer forintot vesz el a kormány – fűzte hozzá.
    
A kereszténydemokrata politikus felemelte szavát a nappali ellátású és bentlakásos intézményben gondozottak normatívájának csökkentése ellen. A nappali ellátású intézményekben az idei 146.200 forintos normatívát jövőre 90.000 forintra apasztanák a szocialisták. A bentlakásos intézményekben élő mintegy 45-50 ezer gondozott után a legsúlyosabb állapotban lévők normatívája 782.000 forintról 710.000 forintra, míg az ápolói intézményi juttatás 689.000 forintról 635.000 forintra csökkenne.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője határozottan elítélte, hogy a kormánypártok az emelt színvonalú ellátásban részesülő mintegy 10 ezer idős ember normatíváját sem kímélik. A juttatást az idei 543.000 forintról 309.000 forintra venné vissza a kabinet

Soltész Miklós katasztrofálisnak nevezte a szocialisták eddigi tevékenységét e téren. Kijelentette: vagy  tönkremennek ezek az intézmények, vagy az ellátás színvonala fog jelentősen csökkenni.  A szakpolitikus felszólította a szocialistákat: fogadják el módosító indítványaikat, amellyel legalább az idei szinten lehetne tartani a normatívákat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!