A szocialisták hat év alatt megduplázták az államadósságot

Soltész Miklós napirend előtti felszólalásában a kormányfőt és a kormánypártot szembesítette az elmúlt hetekben tett nyilatkozataik és tényleges cselekedeteik között lévő ellentmondásokkal. A kereszténydcemokrata politikus elfogadhatatlannak tartja, hogy a szocialisták rossz kormányzásának, és a bankok rossz gazdálkodásának árát a lakosság fizesse meg. A képviselő szerint valakinek felelni kell azért, hogy idáig jutott az ország! 

„Az államadósság, azaz az állam elidegenítése rányomja bélyegét a tőkés korszakra. Az úgynevezett nemzeti gazdagság egyetlen része, amely a modern népeknek valóban közös birtokába kerül: az államadósság. Az állam hitelezői valójában semmit sem adnak, mert a kölcsönadott összeget könnyen átruházható állami adósságkötvényekké változtatják, amelyek kezükben továbbra is éppen úgy működnek, mintha ugyanannyi kézpénzük volna.” – a fenti idézettel kezdte Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője mai napirend előtti felszólalását.

A képviselő szerint e szavak a szocialista patkóban bizonyára sokaknak ismerősen csengtek, ami nem meglepő, hiszen Marx Károlytól származnak. Soltész Miklós szomorúnak nevezte, hogy a kormánypárt most éppen azt cselekszi, amit korábbi ideológiájában még ostorozott.

A kereszténydemokrata politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a szocialisták 2002 és 2008 között megduplázták az ország adósságállományát, ma már csecsemőktől az aggastyánokig az adósság egy főre vetítve elérte 800 ezer forintot.

Soltész Miklós hangsúlyozta, az MSZP kormány – tavaszig az SZDSZ segédletével – mindent eladott, kormányzásuk ideje alatt minden tartalékát felélte az ország, ilyen állapotban érte el hazánkat a nemzetközi pénzügyi válság.

A képviselő felelevenítette, hogy a miniszterelnök október 2-án, amikor a válság első nagy hullámai elérték Európát még azt mondta, hogy a kialakult helyzet következményeit a nem kellő felelősséget tanúsító pénzügyi szervezeteknek, intézményeknek kell viselniük. Gyurcsány Ferenc akkor még úgy gondolta, a válságért valakiknek felelniük kell, és nem lehet azt mondani az adófizetőknek, hogy „akkor most tessék betolni 700 milliárd dollárt a bankokba”.

Soltész Miklós megjegyezte, ezek után érthetetlen, hogy a kormány mégis ezt az utat választva hatszáz milliárd forintot fordít a magyar emberek pénzéből a főként külföldi tulajdonban lévő bankok megsegítésére. Kijelentette: a szocialisták rossz kormányzásukat, és a bankok rossz gazdálkodását a magyar adófizetők kontójára felvett hitelekből fizettetik meg a lakossággal.

Állítását igazolandó elmondta, a Gyurcsány-kormány a 13. havi bérek elvonásával a közalkalmazottaktól 120, a nyugdíjasoktól és a betegektől 170, a gyes és a családi pótlék megkurtításával a családoktól 20, a szociális hálót-, és az oktatást fenntartó önkormányzatoktól pedig 150 milliárd forintot vesz el. Hogy a munkahelyét elvesztő tízezrekről már ne is beszéljünk – tette hozzá. Megjegyezte, a miniszterelnök blog bejegyzése szerint a válság még ennél is többeket érint, hiszen azt a vállaltoknál dolgozó milliók is megsínylik.

Mindennek ellenére a támogatást a szocialisták segítségével mégis azok kapják, akik okozták a bajt, és azok pedig, akik semmiről sem tehetnek, állják e segítség árát.
 
Soltész Miklós azt kérdezte a miniszterelnöktől és a kormány tagjaitól: mennyivel nő az ország adósságállománya, milyen feltételekkel vették fel a hiteleket, mit kell ezért még beáldoznia az országnak, meddig titkolóznak még?

Felszólalásának végén azt javasolta a szocialista képviselőknek, hallgassanak miniszterelnökükre, s követeljék meg, hogy ezekért az ügyekért valakik viseljék a felelősséget! De azok a valakik nem lehetnek az adófizetők –  tette hozzá a kereszténydemokrata képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!