A szocialisták lényegében már bedobták a törülközőt

A Fidesz nem számít előrehozott választásokra, de felkészült rá – jelentette ki Orbán Viktor pártelnök az Echo Tv Napi Aktuális című műsorában. A párt programja már kész és december 12-ére teljessé válik a választási lista is. Orbán Viktor megerősítette: miniszterjelölteket nem nevez meg, csak akkor, ha megkapták a választóktól a felhatalmazást a kormányzásra.

A Fidesz elnöke arra a kérdésre, hogyan kell érteni azt a mondatát, hogy „már a baloldalon is hetekben, nem hónapokban mérik az időt”, kifejtette: a költségvetés egésze azt mutatja, hogy a jelenlegi kormányra, és az azt támogató politikai erőkre rászakadt a tető. A törülközőt, a lényeget tekintve már bedobták. Válságot nem kezelnek, hanem generálják azt, manipulálják a számokat, az emberek sorsával nem törődnek.

Orbán Viktor elmondta: A 3,8 százalékos hiánycél csak papíron jöhet ki, úgy hogy az állami vállalatoknál, a Nemzeti Banknál, s számos más területen felhalmozódó, és csak később jelentkező hiányadatokat elhallgatják. Az ellenzék reálisan 7,5 százalékos hiánnyal számol a költségvetésben.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: az ellenzéki párt programja már kész, és december 12-ére a komplett választási lista is elkészül. „Ám egy olyan dölyfös, arisztokratikus 8 év után, amelyet az ország megélt, az ellenzéknek kétszeresen is szerénynek, szolgálatot hangsúlyozónak kell lennie, ezért mindenfajta stallum, pozíció osztogatása idő előtti” – tette hozzá a politikus.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Fidesz rossz kompromisszumok nélküli, valóban hatékony kormányzáshoz reméli az emberek mind nagyobb arányú támogatását, e tekintetben a kétharmad elérése nem lényegtelen, de nem is elsőrendű kérdés.

Az alkotmányról szólva azt mondta: tiszteletben tartja a jelenlegi alaptörvényt, de nem tiszteli. Az alkotmánynak egy ország, egy nemzet lelkületét is tükröznie kell, meg kell mondania, kik vagyunk mi, merre tartunk, mit gondolunk.

Megerősítette, hogy a Fidesz nyitott a közjogi rendszer akár mélyreható átalakításáról is párbeszédet folytatni, de látni kell, hogy a következő években tüzet kell oltani, cselekedni kell.

Orbán Viktor az MSZP szélsőséges politikájáról és annak párjáról beszélve nem nevesítette a Jobbikot. A politikus úgy fogalmazott: a jelenleg hatalmon lévők a törvények fölé helyezték magukat, és sértettek törvényt. „Ezért az országban vannak sokan, akik agresszív, gyors eszközökkel és a törvényeket megkerülve szeretnének elégtételt venni. A felháborodás és a türelmetlenség részben érthető, de látni kell, hogy sem a törvények fölé, sem azokon kívülre helyezkedve nem lehet előbbre jutni” – hangsúlyozta a Fidesz elnöke. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!