A szót tett kell, hogy kövesse + video

Bekapcsolódott a Kereszténydemokrata Néppárt kampányába a Magyar Televízió műsorvezetője. Pálffy István a Fidesz-KDNP jelöltjeivel közösen tartott lakossági fórumot Pécsett. „Az utóbbi nyolc évben a politika nem végezte el a feladatát, megbénította a gazdaságot, lezüllesztette az országot. A média nagy része ehhez asszisztált és a politika megfojtotta a civil társadalmat is. Én ezt eddig szóvá tettem, de a szót tett kell, hogy kövesse, nem lehet tovább tűrni a helyzetet” – fejtette ki Pálffy István.

Az újságíró másfél hete jelentette be, hogy politikai pályára lép, és a KDNP listás jelöltjeként indul az országgyűlési választásokon. Döntését közölte az MTV vezetésével, majd fizetés nélküli szabadságra ment, mert politikai megbízatása összeférhetetlen a közszolgálati televízió szabályzatával.

Pálffy István kérdésre válaszolva elmondta: tanult szakmája építészmérnök, a választott szakmája pedig az újságírás volt. Családi hátteréről elmondta, hogy pedagógusok gyermeke, szüleivel és öccsével egy 62 négyzetméteres OTP-lakásban nőttek föl, amelynek részleteit szüleik 35 évig nyögték. Feleségével 27 éve házasok és három gyereknek az édesapja. KDNP-s gyökereiről szólva kifejtette: régóta nagyon sok barátja köti a párthoz.

Mint mondta: politikai jövőjét a turisztika, a sport, vagy a vidékfejlesztés környékén képzeli el, de fontos számára a médiapolitika alakítása is. Azt szeretné, ha már az általános iskolában „médiafogyasztási ismeretek” néven órákat indítanának. Szerinte ugyanis a felnövekvő generációk figyelmét fel kell hívni arra, hogy egyáltalán nem szabad elhinni mindazt, amit a médiában látnak. A tévés nekik is megtanítaná: vannak információk, hírek és tények.

Fontos feladatának tarja a Hungarikumok menedzselését is. Szerinte e körbe nem csupán a Tokaji aszú, vagy a pálinka tartozik, hanem minden olyan találmány, avagy szolgáltatás, vagy termék, ami hozzánk köthető. Szeretné elérni, hogy ezekről naponta számoljanak be a közszolgálati médiumok, mert azoknak fontos feladata az értékteremtés.

„Az utóbbi nyolc évben a politika nem végezte el a feladatát, megbénította a gazdaságot, lezüllesztette az országot. A média nagy része ehhez asszisztált és a politika megfojtotta a civil társadalmat is. Én ezt eddig szóvá tettem, de a szót tett kell, hogy kövesse, nem lehet tovább tűrni a helyzetet” – fejtette ki Pálffy István.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!