A törvényes keretek között maradt a Fidesz-KDNP szövetség kampányköltése

Összesen mintegy 404 millió forintot fordított az idei országgyűlési képviselő-választásra a Fidesz-KDNP pártszövetség a Hivatalos Értesítőben olvasható beszámoló szerint. Ebből 18,8 millió forint az állami költségvetési támogatás, 385,8 millió pedig választási célra kapott adományokból gyűlt össze.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a jelölő szervezetek a költségvetési támogatáson felül jelöltenként legfeljebb egymillió forintot fordíthatnak a választásra. A Fidesz-KDNP 386 jelöltet állított.
    
A Hivatalos Értesítő 47. számában közzétett adatokból kiderül: összesen 404 millió 721 ezer forintot fordított a pártszövetség az országgyűlési képviselő-választásra.
   
 Ebből 18 millió 838 ezer forint az állami költségvetési támogatás, az egyéb forrás pedig 385 millió 883 ezer forint. Utóbbi összeg a feltüntetett adatok szerint teljes egészében választási célra kapott adományokból gyűlt össze, hitel és saját források nélkül.
    
Az értesítő tájékoztatása szerint a több mint 18 millió forintnyi állami költségvetési támogatást teljes egészében anyagjellegű ráfordításra használták fel.
    
A 385,8 millió forintnyi adomány döntő részét is ugyanerre a célra fordították, a személyi jellegű ráfordítás mindössze 71 ezer forint volt.
    
A 2010-es választáson indult minden jelölő szervezetnek és független jelöltnek legkésőbb június 24-ig kell a közlönyben nyilvánosságra hozni a választásra fordított állami és más pénzeszközök, anyagi támogatások összegét, forrását és felhasználásának módját.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!