A választások megnyerésével kell foglalkozni

Orbán Viktor szerint április 11-ig a jobboldalnak, a magyar középerőknek nem szabad mással foglalkozniuk, mint a választások megnyerésével. A Fidesz nem lép szövetségre a Jobbikkal – tette egyértelművé a párt elnöke a köztévé reggeli műsorában. Nibt mondta: lesznek elszámoltatások, ezek jogszerűek, precízek lesznek. Nem tartható az az állapot, hogy míg egyesek filléres gondokkal küzdenek, mások több tízmillió forinttal sétálnak el – érvelt a volt kormányfő, aki szerint a szocialistákat meg fogják tizedelni az ilyen eljárások.

„Amit mondok, az nem légből kapott, nem abszurd: a rendszerváltás idejéhez képest másfél millió munkahellyel lett kevesebb, félmillió azóta visszaépült, de egymillió még mindig hiányzik. A Fidesz ezt szeretné megteremteni lehetőleg tíz éven belül, ez 1990-ben már sikerült" – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában. Magyarországon több kis- és középvállalkozásra van szükség, tőkéjüknek növekedni kell, ha ez párosul egy kelet felé nyitással, ha a keleti piacokra is betesszük a lábunkat, az egy védettebb állapotot jelent. Nem lesz az, hogy ha valaki nyugaton eltüsszenti magát, mi rögtön beteget jelentünk – mondta az ellenzéki vezető.

Orbán leszögezte: a kormány, a jegybank és a felügyelet együtt idézték elő, hogy Magyarország idáig jutott. A kormány azonban nem mozdíthatja el ezen intézmények vezetőit, azok ugyanis kötött mandátummal rendelkeznek. A Fideszben csak munkát osztanak, pozíciót sosem – válaszolt a Fidesz vezére arra a kérdésre, hogy szánna-e szerepet kormányában Surányi Györgynek. A Fidesz elnöke hétfőn a köztelevízió reggeli műsorában óva intette a Fidesszel szimpatizáló választókat szavazatuk megosztásától, szerinte ugyanis annak az lenne a vége, hogy nem lenne olyan különbségű jobboldali fölény, amellyel a változásokat végre lehetne hajtani. Orbán Viktor kérdésre azt mondta, lényegében egyetért azzal a kormányállásponttal, amely szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható, nincs szükség drasztikus beavatkozásra. Arra a kérdésre, hogy alkalmatlan pedagógusokat el lehet-e bocsátani, a Fidesz elnöke úgy válaszolt: „az minden szakmában úgy van, hogy (...) az alkalmatlanokat el szokták bocsátani”.

A következő kormánynak fegyelmezett gazdaságpolitikát kell folytatnia

A költségvetés egy olyan papír, ami annyit sem ér, mint amire ráírták. A következő kormánynak fegyelmezett gazdaságpolitikát kell folytatnia. De az a szám, ami költségvetései hiányként a papíron szerepel, az köszönőviszonyban sincs a valósággal – fejtette ki Orbán azon kérdés kapcsán, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a következő ciklusban 7 százalék fölé emelkedjen az államháztartási hiány.

A Jobbikkal a Fidesz semmiképp nem lép koalícióra

Lesznek elszámoltatások, ezek jogszerűek, precízek lesznek. Nem tartható az az állapot, hogy míg egyesek filléres gondokkal küzdenek, mások több tízmillió forinttal sétálnak el – érvelt a volt kormányfő, aki szerint a szocialistákat meg fogják tizedelni az ilyen eljárások. A Jobbikkal a Fidesz semmiképp nem lép koalícióra – tette egyértelművé Orbán, aki arra a felvetésre, hogy 1998-ben is koalícióra léptek a kisgazdákkal, noha előtte ezzel ellentétes szándékot hangoztattak, azt mondta: a kisgazdáknak volt olyan programjuk, melyet össze lehetett hangolni a Fidesz programjának, ilyen azonban jelenleg sem a radikális jobboldalnak, sem a szocialistáknak nincs.

A NATO-lokátor kapcsán azt mondta: azt nem lehet olyan helyre telepíteni, ahol ezt az emberek nem akarják. Sem a Zengőre, sem a Tubesre. Le kell ülni a NATO-val, és találni egy olyan helyet, ahová telepíthető.

Gyors, hirtelen átrendezés szükségességét nem látja – mondta Orbán a közmédiumok összevonásáról szóló hírek kapcsán. A médiarendszeren belül minden mozdulatot ötször-hatszor meg kell gondolni – hangsúlyozta a Fidesz elnöke, hozzáfűzve: rövid távon nem kell a rendszerbe belenyúlni, hosszú távon pedig csak úgy, hogy le kell ülni a médiumok vezetőivel tárgyalni. Ő maga azt vallja, hogy a kereskedelmiek mellett szükség van közszolgálati médiumokra is, ezeknek azonban a költségvetésből a pénzt oda kell adni.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!