A XXIII. Ifjúsági Világtalálkozó számokban

Véget ért Sidney-ben a XXIII. Ifjúsági Világtalálkozó. Három év múlva Madrid ad otthont a hívő fiatalok örömünnepének. Elkészült az idei találkozó gyors statisztikája, amelyből többek közt kiderül, hogy az hányan vettek részt, és hány országból érkeztek a rendezvényekre a fiatalok.

A világtalálkozót megelőző héten 70 000 ausztrál fiatal vett részt az előtalálkozókon. A megnyitó szentmisén mintegy 150 000, a záró szentmisén 400 000 ember vett részt. Július 17-én közel 500 000-en fogadták érkezésekor a Szentatyát. A találkozóra 223 000 zarándok regisztrált: 170 nemzetből 110 000 zarándok, illetve 113 000 ausztrál fiatal.

A világtalálkozó eseményeit a becslések szerint közel 1 milliárd ember követte nyomon televízión vagy internetes közvetítésen keresztül. A világtalálkozó honlapját 500 000 keresték fel július 12. és 20. között. Az eseményre 2000 sajtós akkreditált.

Az Ifjúsági Fesztivál alatt 100 helyszínen 450 rendezvény várta a fiatalokat. Harminc ország számára szerveztek külön nemzeti találkozót. A hét liturgikus eseményeinek szolgálatát ellátó csoport munkájában 58 országból 134 zarándok vett részt. A katekézisek 235 helyen 29 nyelven zajlottak.

A világtalálkozó kórusa 300, zenekara 80 fős volt. A hét során 1000 pap gyóntatott. A világtalálkozók keresztje és az ikon 400 közösségnél járt a 12 hónapos út során. Nyolcezer önkéntes teljesített szolgálatot, négyezer pap és diakónus, négyszázhúsz püspök és huszonhat bíboros vett részt a találkozón. Ötszáz miseruha készült a püspökök és bíborosok számára, négyezer stóla a papoknak. Összesen 1,1 millió ostyát készítettek a találkozó szentmiséire. Kétszázharminckétezer gyertyát használtak a hét során.

Négyszáz helyszínen 3,6 millió adag ételt osztottak ki. Az éjjeli virrasztáson 235 000-ren vettek részt, és 200 000-ren töltötték az éjszakát a lóversenypályán a záró szentmise előtt. A keresztutat bemutató színdarabban 100 színész lépett fel.

A Világtalálkozónak tíz védőszentje volt: a Dél Keresztjének Asszonya, Lisieux-i Szent Teréz, Boldog Mary MacKillop, Szent Fausztina, Goretti Szent Mária, Chanel Szent Péter, Boldog To Rot Péter, Boldog Pier Giorgio Frassati, Boldog Kalkuttai Teréz anya, és Isten Szolgája II. János Pál.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!