Addig léteznek magyar emberek, amíg létezik magyar állam

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatói magas fokú hazaszeretetről tesznek tanúbizonyságot, hiszen nemcsak egyéni karriert keresnek, hanem efölé helyezik a köz szolgálatát, a közösség érdekét – hangsúlyozta Simicskó István honvédelmi miniszter hétfőn Budapesten, az NKE tanévnyitó ünnepségén. Kiemelte: mai világunkban népek, nemzetek, kultúrák, civilizációk együttműködése, kölcsönös tiszteletben tartása helyett azok összekeveredése zajlik.

A miniszter szerint addig léteznek magyar emberek, amíg létezik magyar állam. Ezért különösen fontos, hogy hagyományainkkal, kultúránkkal, nemzeti értékeinkkel tisztában legyünk, hozzátéve: a magyar állam történelme során bebizonyította, hogy képes megtartani nemzeti értékeit és közösségét. Közölte: a történelmet olyan nagy személyiségek formálták, akik közösségben gondolkodtak.

Simicskó István az esküt tett első hallgatónak és szüleinek egyaránt köszönetet mondott azért, hogy az NKE-t, s ezáltal hivatást és értékrendet is választottak, és hogy a hallgató a jövőben katonai, rendészeti vagy közigazgatási szakemberként erősíti a magyar államot. A honvédelmi miniszter szerint az, hogy ennyien választották a köz szolgálatát, azt bizonyítja, hogy van értelme dolgozni és küzdeni, s nem lehet feladni a hazába vetett hitet.



Patyi András, az egyetem rektora elmondta: idén több mint 1800 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetem rendészeti, hadtudományi és honvédtiszti, nemzetbiztonsági, nemzetközi és európai tanulmányok, valamint államtudományi képzésein. Azt mondta: ebben a tanévben sem kevés feladat vár az egyetemre, ezek közül is kiemelte a Ludovika Campus fejlesztésének folytatását, továbbá a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program (KÖFOP) több projektjét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!