Aki tízszer annyit keres, tízszer annyi adót fizessen

Egyszerű és arányos adórendszert szeretne Orbán Viktor miniszterelnök – erről írt számában a Vas Népe, amely egész oldalas interjút készített a Fidesz elnökével keddi, szombathelyi látogatása során. Különböző variációk kerülnek majd a kormány elé, én a legalacsonyabb kulcsot fogom támogatni, az pedig 16 százalék” – mondta a miniszterelnök hozzátéve: ha valaki tízszer annyit keres, akkor tízszer annyi adót fizessen. Orbán Viktor Nyíregyházán a helyi Fidesz–KDNP szövetség jelöltjével találkozott.

Az újságíró azon kérdésére, amely a jövő évi költségvetés október közepén kezdődő parlamenti vitája kapcsán az esetleges megszorítások lehetőségét firtatta, Orbán Viktor azt válaszolta, nem megszorításokra, hanem az együttműködés politikájára van szükség. „Ezért vezettük be a bankadót, és ha pénzre lesz szükség, akkor továbbra is onnan fogjuk elvenni, ahol van, nem pedig az emberektől, akikről az előző kormány ki tudja hányszor húzta le a bőrt. Tehát a jövőben nem megszorítások lesznek, hanem az együttműködés politikájának jegyében mindenkinek szerepet kell vállalnia Magyarország versenyképessé tételében” – nyilatkozta a Vas Népe csütörtöki számában Orbán Viktor.

A Vas megyét is érintő közútfejlesztésekkel kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy „a 8-as főutat négysávosítani kell, a 8-as főutat azonban megelőzi a 86-os, amelynek négysávosítása első helyen szerepel a dunántúli programok között, azonos fontosságú az Alföldön futó 4-es út négysávosításával. Ez a két program szerepel legelöl, és rögtön ezután következik a 8-as és vele párhuzamosan a Kecskemétet Békéscsabával összekötő 44-es út.”

+
 
Szabolcs Magyarország aranytartaléka

Orbán Viktor Nyíregyházán járt, ahol megbeszélést folytatott Kovács Ferenccel, a Fidesz–KDNP helyi polgármesterjelöltjével – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A miniszterelnök elmondta, hogy a szabolcsi régió Magyarország igazi aranytartaléka: mind Nyíregyháza, mind pedig a város térsége sokat tehet még hozzá Magyarország fejlődéséhez. Orbán fontosnak nevezte, hogy Nyíregyháza se maradjon ki a változásból és a város leendő vezetői ne ellensúlyt akarjanak képezni a kormánynak, hanem jó együttműködésre törekedjenek vele – olvasható a közleményben.

+

Minél nagyobb a támogatás, annál gyorsabbak lesznek a változások

Orbán Viktor szerint a bajba jutott forinthiteleseken is segítene a kormány a devizahitelesek mellett. A kormányfő a Békés Megyei Hírlapnak adott interjúban azt mondta: „A programot az áruhitelekre – beleértve a gépjárműhiteleket is – nem tervezzük kiterjeszteni. Azoknak tudunk segíteni, akiket az a veszély fenyeget, hogy fedél nélkül maradnak. Döntöttünk: Magyarországon nem lesznek kilakoltatások, és ezt meg kell érteniük a bankoknak is. Tervezzük, hogy ebbe a programba a devizahitelesek mellett bevonjuk azokat is, akik forintban vettek fel lakáskölcsönt”. A miniszterelnök Veszprémben és Szombathelyen folytatta kampánykörútját, a vasi megyeszékhelyen közölte: ha Pesten nyerünk, nem fordulhat elő, hogy éppen a nyugati határszélen veszítsünk. Puskás Tivadarral, a Fidesz-KDNP polgármester jelöltjével rövid sétát is tett a város főterén.

Orbán arról is beszélt, hogy több száz olyan település van Magyarországon, amely eladósodott az elmúlt nyolcéves időszakban. Hiteleket vettek fel, amelyeket föléltek, így az adósság most agyonnyomja őket – tette hozzá. A miniszterelnök kijelentette: megvárják, hogy vasárnap az emberek válasszanak maguknak közbizalmat élvező vezetőket, és utána a csőd szélére sodródott települések új vezetőivel leülnek és megbeszélik a jövőt.

Az önkormányzati választás tétjéről a politikus elmondta, hogy október 3-án az emberek megerősíthetik a kormányt, véleményt mondhatnak eddigi teljesítményéről. Mi azon az úton haladunk, amit áprilisban a választók számunkra kijelöltek – mutatott rá. Minél nagyobb támogatást kapunk tehát az önkormányzati választáson, annál gyorsabbak lesznek a változások Magyarországom – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Az interjú itt olvasható el.

+

  
Most minden pénzt a melóba, a munkahelyek teremtésébe kell tenni, az ipart, a gazdaságot kell fejleszteni, s olyan beruházások kellenek, amelyek megtérülnek, termelnek – mondta Orbán Viktor Veszprémben, a délutáni belvárosi sétája közben. Egy helyi kávézóban Porga Gyulával, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével és a párt helyi vezetőivel találkozott, majd látogatást tett Márfi Gyula, veszprémi katolikus érseknél. Porga Gyula elmondta, a kormányfővel való beszélgetésük során szóba került a 8-as főút négysávosítása is, amely az egész Nyugat-Magyarország infrastruktúrája szempontjából nagy jelentőséggel bír.

+

Szombathelyen folytatta kampánykörútját kedden Orbán Viktor miniszterelnök, ahol közölte: ha Pesten nyerünk, nem fordulhat elő, hogy éppen a nyugati határszélen veszítsünk. Puskás Tivadarral, a Fidesz-KDNP polgármester jelöltjével rövid sétát tett a város főterén. Egy nyugdíjas azt kérte tőle, minden tőlük telhetőt tegyenek meg a minimálnyugdíjak felemelésére, mert most abból nem lehet megélni. Orbán Viktor azt válaszolta, még az idén komoly viták lesznek a költségvetésről és a nyugdíjakról. Emlékeztetett, hogy levélben kérte a nyugdíjasokat arra, mondják el javaslataikat, várja erre a válaszokat.

A miniszterelnök és kísérete beült kávézni egy cukrászda teraszára és közben elbeszélgetett a köréje sereglett emberekkel, akik közül többen megemlítették neki, hogy erős lejárató kampány folyik a Fidesszel szemben. Rákérdezett: álljuk férfiasan, vagy teszünk is ellene valamit? Orbán Viktor megjegyezte: Az országban jól állunk, azt tudom mondani, hiszen sokfelé járok ezekben a napokban. Tatabányán voltam, az egy nehezebb hely, de ott is jól állunk, és Veszprémben meg Szegeden is (...) ott nagy harc van. Hozzátette: Pesten nyerni fogunk. A városi televíziónak adott interjúban elmondta, hogy a 86-os számú főút képtelen állapotán mindenképpen javítani kell, ezért ennek az útnak a négysávosítása a kormány elsőszámú fejlesztési célkitűzései között szerepel.

+

Orbán Viktor miniszterelnök azt fogja javasolni, hogy egy lépcsőben, a lehető leghamarabb valósuljon meg Magyarország új adórendszere. A miniszterelnök ezt a Kemma.hu-n, a Komárom-Esztergom megyei közéleti hírportálon megjelent interjújában mondta. Nemcsak kisebb kulcsot szeretnék, hanem egy egyszerű és átlátható adórendszert. Emlékeztetett arra, hogy azt ígérte, Közép-Európa legegyszerűbb és leginkább munka-, valamint családbarát adórendszerét hozzák létre. Ennek érdekében csökkentették a társasági adót 19-ről 10 százalékra, eltöröltek tíz kisadót és megszüntettek több bürokratikus akadályt, a következő lépés a személyi jövedelemadó jelentős átalakítása lesz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!