Aláírásgyűjtéssel tiltakoznak egy XIII. kerületi iskola bezárása ellen

Közel háromszáz aláírást gyűjtöttek össze azok a szülők, akik petícióban tiltakoznak a XIII. kerületi Kassák Lajos Gimnázium bezárása ellen – tájékoztatta a távirati irodát Spaller Endre, a Fidesz-KDNP szövetség polgármesterjelöltje jelezve: önkormányzati frakciójuk is támogatja az akciót.

Spaller Endre az MTI-nek azt mondta, a szocialista vezetésű önkormányzat korábban összevonta, most pedig be akarja zárni az oktatási intézményt. Közölte, a kerületi vezetés korábban fejlesztéseket ígért, nem pedig iskolabezárást.
   
A petíciót a szülők délelőtt adták át az önkormányzat ügyfélszolgálatán.
   
Spaller Endre elmondta, a szülők az aláírásokat iskolájuk elvesztésétől való félelmükben kezdték el gyűjteni. Emlékeztetett arra, hogy a Kassák Gimnáziumot korábban az önkormányzat összevonta a Németh László Gimnáziummal, a döntést takarékossági okokkal indokolták, ugyanakkor ígéretet tettek mindkét iskola fennmaradására és önállóságának megőrzésére.
   
Közölte, az idei évben a gimnázium már nem indíthatott új osztályokat, ami egyértelműen a gimnázium felmenő rendszerben való "elsorvasztásának" az első jele. Úgy látja, az iskolában teljes a bizonytalanság mind a szülők, mind a tanárok körében.
   
Elmondta, a Fidesz XIII. kerületi frakciója sosem támogatta a két gimnázium összevonását; szerintük oktatáspolitikai hiba elvárni azt, hogy minden gimnáziumban magas legyen a kerületi gyerekek aránya.

Egy gimnázium, a Váci út és a Róbert Károly körút kereszteződésénél 5-10 perc alatt elérhető a Belvárosból, Óbudáról, Újpestről, Zuglóból és Terézvárosból. A gyermekek szabad iskolaválasztását korlátozzuk akkor, amikor egy ilyen iskolát bezárunk azért, mert alacsony a kerületi gyermekek aránya- fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.
   
Spaller Endre közölte azt is: a Fidesz támogatja a kormány elképzelését, hogy bizonyos oktatási terheket levegyenek az önkormányzat válláról. Ez megoldást jelenthetne a Kassák Gimnázium számára is, hiszen így a fenntartása nem a helyi önkormányzatot terhelné, ugyanakkor megmaradna a régi, patinás gimnázium.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!