Államférfihoz méltónak tartotta Orbán beszédét az emberek nagy többsége

A megkérdezettek háromnegyede tartja Orbán Viktor hétfői évértékelő beszédét erősnek, határozottnak, míg kétharmaduk államférfihoz méltónak – olvasható a Századvég Intézet legfrissebb kutatásában. A válaszadók több mint kilenctizede egyetért a „munkalehetőséget segély helyett” üzenettel, a „mindenkinek dolgoznia kell, aki munkaképes” felvetéssel, valamint Magyarország megújításának céljával.

Orbán Viktor február 6-i országértékelője nagy közérdeklődésre tartott számot – mutatja az intézet közvélemény-kutatása. Minden ötödik megkérdezett látta vagy hallotta részben vagy egészben az értékelőt, míg a megkérdezettek relatív többsége (46 százalék) a hírekben hallott a beszédről. Mindez azt jelenti, hogy a politika iránt érdeklődő magyar társadalom kétharmada információval bír az országértékelővel kapcsolatban.

A közvetítést nyomon követők közül tízből hat gondolja úgy, hogy a miniszterelnöki beszéd hiteles volt, míg a megkérdezettek kétharmada szerint Orbán államférfihoz méltó országértékelést tartott. Leginkább a miniszterelnök érthetőségét és határozottságát értékelték pozitívan a polgárok (a megkérdezettek háromnegyede).

Pártállástól függetlenül kiemelkedően pozitív társadalmi fogadtatása volt a kormányfő által megfogalmazott politikai üzeneteknek. A magyar társadalom több mint nyolctizede egyetért a miniszterelnöknek azzal a helyzetértékelésével, hogy az államadósság az egyik legsúlyosabb veszélyforrás a jövőre nézve (83 százalék). A miniszterelnök által megfogalmazott tennivalók irányát a válaszadók döntő többsége támogatja – áll a felmérésben.

A válaszadók több mint kilenctizede egyetért a „munkalehetőséget segély helyett” üzenettel (98 százalék), a „mindenkinek dolgoznia kell, aki munkaképes” felvetéssel (97 százalék), valamint Magyarország megújításának céljával (92 százalék). A válaszadók csaknem kétharmada (64 százalék) egyetért azzal, hogy „szükség van egy új alkotmányra, ami lezárja a múltat, és egy új fejezetet nyit az ország életében” – állapítja meg a Századvég felmérése.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!