Állami vezetők a református egyháznál

Látogatást tett a Magyarországi Református Egyház zsinatánál Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Hölvényi György, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős új államtitkár – közölte az MRE kommunikációs szolgálata. A keddi találkozón Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat lelkészi elnöke és Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke fogadta az állami vezetőket.

A megbeszélésen bemutatkozott az új egyházi államtitkár: Hölvényi György egyebek mellett hangsúlyozta a rendszeres és kiegyensúlyozott kapcsolattartás fontosságát.

A közlemény szerint a látogatáson Semjén Zsolt összefoglalta a szociális szférát és a közoktatást érintő változásokat, és felhívta a figyelmet az alaptörvényben megfogalmazott elvekre, amelyek átrendezik például az idősgondozással kapcsolatos állami feladatokat.

Balog Zoltán a közfeladat-ellátás állami finanszírozásának várható változásait ismertette. Hangsúlyozta: jelentősen javítja majd az egyeztetések hatékonyságát, hogy a legtöbb, egyházak által is ellátott közfeladatot érintő ágazat egy tárcánál található az új minisztériumi struktúrában – írta az MRE. Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Hölvényi György kedden a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia budapesti székházában és a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetőségénél is látogatást tett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!