Almási István nyerte a választást Hódmezővásárhelyen

Almási István alpolgármester, a Kereszténydemokrata Néppárt helyi elnöke nyerte a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást azok után, hogy Orbán Viktor miniszterelnök elkérte a várostól a Csongrád megyei települést tíz éve irányító Lázár Jánost. Almási István a szavazatok 52,31 százalékákát szerezte meg. A szocialista Kis Andrea 22,72 százalékkal lett második, harmadik a jobbikos Kovács Sándor (14,0 1százalék), negyedik a független Nagy László (10,95 százalék).

A választáson 33,06 százalékos volt a részvétel, összesen 12 291 érvényes szavazatot adtak le.

Hódmezővásárhelyen azért tartottak időközi választást, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június 2-tól a Miniszterelnökséget vezeti államtitkárként, és e poszt a jogszabályok értelmében összeférhetetlen a polgármesteri tisztséggel.

Almási István megválasztott polgármester Lázár Jánossal közösen tartott, a választási eredményeket értékelő sajtótájékoztatóján elmondta: városvezetőként azt az utat kívánja folytatni, melyet tíz évvel ezelőtt megkezdett, és két esztendővel ezelőtt elődjével programként meghirdetett.

A választási eredmény leképezi a Fidesz kétharmad-egyharmados fölényét az MSZP-vel szemben – hangsúlyozta a politikus, aki 2001 óta alpolgármester volt a városban. Lázár János kifejtette: Almási Istvánt több évtizedes munkája és szolgálata tette polgármesterré. Az eredmény túlmutat önmagán, a hagyományosan baloldali városrészekben soha nem látott arányban támogatták a Fidesz-KDNP jelöltjét, s ez alapvetően Almási István személyének köszönhető – mondta az államtitkár.

Hódmezővásárhelyen létezik az a stabil többség, akik hisznek a város jövőjében és fejlődésében. Kevés olyan település van Magyarországon, ahol minden egyes választást a konzervatív pártok, az utóbbi években a Fidesz nyer meg - közölte a Lázár János, hozzátéve: az ország társadalmi és gazdasági nehézségei ellenére ez a folyamat nem tört meg, így az eredmény különösen figyelemreméltó.

Kis Andrea, az MSZP jelölte az MTI-nek azt mondta, a választási eredményekből jól látszik, hogy a Fidesz kétharmada megdőlt, Almási Istvánt a vásárhelyiek alig 15 százaléka támogatta. A politikus szerint az, hogy a két évvel ezelőttihez képest sikerült megháromszoroznia támogatottsági arányát, azt mutatja, a város lakói közül sokan úgy vélik, változásra van szükség.

Kovács Sándor, a Jobbik jelöltje közölte: pártja a tisztább, egyenesebb út lehetőségét kínálta föl a hódmezővásárhelyieknek, most csupán 14 százalékuk választotta ezt. A politikus ugyanakkor csalódottságának adott hangot, mert bízott benne, a három ellenzéki jelöltnek sikerül megszereznie a voksok több mint felét.

Almási István a hódmezővásárhelyi közgyűlés csütörtöki ülésén teszi le esküjét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!