Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeztek Veresegyházon

Veresegyházon ünnepi megemlékezést tartott a Fidesz és KDNP helyi szervezete az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából. A rendezvényt Harrach Péter a körzet képviselője nyitotta meg. A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy ma is küzdelmet vívunk azon eszmék ellen, amelyek hitelteleníteni próbálják a normákat, amelyek összetartják a közösségeket és a nemzetet.

– Az 1956-os eseményekre emlékezve nem a gyász, hanem a remény ébred bennünk. A forradalom örömteli pillanataiban az emberek teleszívták a tüdejüket a szabadság tiszta levegőjével. Egyszerre harcoltak a külső és belső elnyomás ellen. Talán nem túlzás azt mondani, hogy ez ma is így van. A szabadságharc folyamatos történelmünkben. Ma is küzdelmet vívunk a pénzvilág okozta eladósodottság ellen, és azon eszmék ellen, amelyek Európában és Magyarországon is devalválni próbálják a hagyományos értékeket és hitelteleníteni a normákat, amelyek összetartják a közösségeket, és a nemzetet. Mi azok nyomdokaiba lépünk, akik 1956-ban is ezeket az értékeket képviselték, és fejet hajtunk a hősök előtt. – mondta el Harrach Péter.

Ezt követően Bőzsöny Ferenc a Magyar Rádió legendás bemondója beszélt a forradalom napjairól, mindarról, aminek akkor szemtanúja volt. Hangsúlyozta, hogy soha nem mesél olyan eseményekről, amelyekről nincs hiteles információja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!