Az állam garantálja, hogy igazságosabb és jobb lesz az iskolarendszer

Az oktatási intézmények állami fenntartásba vételének elsősorban helyi szinten lesz monitoringja, mivel a felmerült problémákat ott lehet a leghatékonyabban megoldani, ahol születtek – jelentette ki Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az előző héten megállapodást aláíró pedagógus szakszervezetekkel folytatott egyeztetést követően.

Az önkormányzatok és az állam közötti feladatmegosztás a minden gyermek számára egyformán hozzáférhető jó, biztonságos iskolarendszer kialakítását szolgálja. Változatlanul úgy látják, az állami fenntartásba vétel rendben zajlik – hangsúlyozta az államtitkár. A politikus ismét sikeresnek nevezte az átalakítást, közölte azt is, minden egyes tankerületben, ahol jártak, arról győződött meg, hogy a felmerülő kérdésekre legkésőbb egy napon belül megtalálták a megoldást.    

Jelezte, ha helyi, járási  szinten nem sikerül megoldani a problémákat, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ gazdasági elnökhelyettese, illetve a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke is bekapcsolódik a folyamatba.     

A köznevelési megyei fejlesztési tervekkel kapcsolatos előkészítő munka már hétfőn folytatódik - tette hozzá egy másik tárgyalási témát érintve.    

A nyugdíjazás kérdésében próbálnak közös javaslatokat megfogalmazni a kormány számára - mondta Hoffmann Rózsa. Az MTI kérdésére azt felelte: háromezer körül van a kötelező nyugdíjazásban érintett pedagógusok száma, pontos adatok a közeljövőben várhatók.     

A jogi lehetőséget megteremtik, hogy a szaktantárgyak oktatását – akár nyugdíjasokkal –biztosítsák a jövőben is. Egy a nyár után aktuálissá váló kérdésről van szó, addig pedig megnyugtatóan rendezik ezt a területet - ígérte. Az állami fenntartásba vétel egyik fontos célja, hogy garantálják minden gyermek számára az azonos színvonalú képzést.

Hoffmann Rózsa összegzése szerint teljes békében és jó hangulatban zajlott a tanácskozás, a munkacsoportszintű egyeztetéseket pedig már jövő héten folytatják.   

Kijelentette: az állam garanciát vállal arra, hogy magasabb színvonalú és igazságosabb lesz az iskolarendszer.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!