Az Amnesty International tartsa tiszteletben a magyar nemzet önrendelkezési jogát!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) álláspontja szerint az Amnesty International nem az új alaptörvénnyel, hanem a természetjoggal, az élet természetes rendjével áll vitában, amikor bírálja, hogy az új alkotmány a házasság intézményét mint kifejezetten férfi és nő közötti életközösséget határozza meg – áll a Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezetének közleményében.

Az Amnesty International a napokban ismét közzétette tavaly áprilisi állásfoglalását, amely szerint a január elsejével hatályba lépett alaptörvény „ellentétes az emberi jogokkal, mivel több rendelkezése is nemzetközi és európai jogi normákat sért”.  

Az IKSZ üdvözli a házasságra vonatkozó alaptörvényi meghatározást, amely szerintük „alapvetően nem jogi, hanem erkölcsi természetű kérdés”, és azt, hogy az alaptörvény értékeit a parlament „az európai, kétezer éves keresztény hagyományokhoz és szokásokhoz igazította, és nem pedig egy önmagából kiforgatott, új keletű emberi jogi értelmezésre alapozta az ország jövőjét”.  

Nemcsak a természet rendje, de a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 2010. június 25-i ítélete is kimondta, hogy az egynemű személyek házassága nem tartozik az egyetemes emberi jogok körébe, így az európai országok nem kötelesek engedélyezni ezt a jogintézményt – olvasható a kommünikében.  

Az IKSZ közleményében arra kéri az Amnesty Internationalt, hogy „a valóságtól és az emberi természet törvényeitől elrugaszkodott, liberális téziseiket vizsgálják felül", és tartsák tiszteletben a magyar nemzet önrendelkezési jogát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!