Az arcátlanság határtalansága – új hangsúlyok az MSZP kommunikációjában

Újabb hangsúlyok érzékelhetők az MSZP kommunikációs stratégiájában, az egyre mélyebbre kerülő – helyzetén sok tízmilliós sikerpropaganda elindítása ellenére is – változtatni képtelen párt minden eddigi gyűlölködését felülmúló gyűlölködő, és gyűlőletkeltő offenzívába kezdett az ellenzéki pártok ellen.

Legalábbis ez olvasható ki az utóbbi hetek megszólalásaiból, s a néhány lap birtokába jutott, Gyurcsány Ferenc és Szekeres Imre aktív közreműködésével készült, az MSZP kongresszusára szánt dokumentumból, amelynek szövege szerint „Magyarországon emésztő politikai háborúskodás zajlik, aminek egyik legfontosabb oka nem egyszerűen a politikai megosztottságban, hanem a Fidesz stratégiájában keresendő. Nem spórolnak a durva kritikával a szerzők a legnagyobb ellenzéki pártot illetően: politikai vita helyett háború van, a magyar demokrácia fő veszélye ez a logika, amely erőszakos és gyáva, mivel retteg a vereségtől. A dokumentum szerint a radikális szélsőjobbig terjedő Fidesz kocsmai nyelvet használ és így sértegeti a kormány tagjait” .

A gyávaság, az erőszakosság persze nem újsütetű vád. A 2006-os választások óta, amióta a miniszterelnök lezárt tereken szónokol, testőrök háta mögé bújva él, vagy amióta Navracsics Tibor parlamenti felszólalása után – amikor is felszólította a némán lapító, semmibe meredő miniszterelnököt, hogy nevezze meg az általa antiszemitának tartott Fideszes és KDNP-és politikusokat – eddig sem volt túl elegáns az ellenzéket gyávának nevezni. De 2006 ősze óta, amikor is rendőrök, vagy ki tudja kicsodák véresre vertek ártatlan embereket a pesti utcákon, amióta tisztázatlan lehallgatási botrányok kerülnek napvilágra,  amióta a Nemzetbiztonsági Szolgálat munkatársai újságírókhoz szállnak ki, erőszakkal vádolni az ellenzéket, na az már minden határon túllép. Mindezek után csupán az arcátlanság határtalanságát jelzi, ha Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde, a XI. kerület polgármesterének, az MSZP-és Molnár Gyulának internetet bejárt megszólalása, vagy Szabó Zoltán MSZP-és képviselő „veretes”, nyomdafestéket nem tűrő szavai, és mondatai után az MSZP prominensei az ellenzéket „kocsmai nyelv” használatával rágalmazzák.

A hírek szerint az ellenzék szapulásán túl, Gyurcsány pártelnök a kongresszus zárt ülésén felvázolja az általa korábban jelzett három politikai lehetőséget: az MSZP támogatja a Fidesz előrehozott választásokkal kapcsolatos forgatókönyvét, megpróbálhatnak egy biztos parlamenti többséggel rendelkező új koalíciót összehozni, amely kormányfő-váltással jár, vagy kisebbségben kormányoznak tovább 2010-ig – értesült az MSZP-hez közel álló Népszava.

A beszéd végén Gyurcsány várhatóan megkérdezi a küldötteket, van-e köztük olyan, aki az első két alternatívát reális lehetőségnek látja. Ha van, a küldöttek szavaznak arról, hogy támogatják-e ezt. Ha nincs, akkor a harmadik forgatókönyv kereteiről tanácskoznak. Az újság információi szerint Gyurcsány Ferenc az MSZP és az SZDSZ feszült viszonyához képest „figyelemre méltóan diplomatikusan fogalmaz majd" utóbbiról, és méltatja a hatéves közös kormányzást. 

A stop.hu birtokába került az MSZP kongresszusára készült állásfoglalás-tervezet, amely információik szerint, a politikai helyzetértékelés mellett a Fideszt is kemény kritikával illeti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!