Az egész európai politikai vezetésnek fordulatot kell végrehajtania

Nem először fordul elő Európában, hogy egy gondolat hatalmába keríti a politikai döntéshozókat, és a biztonság, a veszélyek valahogy kiiktatódnak. Most is egy téves ösvényen járunk, még mindig az a meghatározó vélemény Brüsszelben és néhány nagy EU-tagállamban, hogy a bevándorlás összességében jó – közölte Orbán Viktor az M1-nek adott interjúban. A kulcsállam szerinte Németország, amely egyetlen mondattal véget vethetne a menekültáradatnak.

A kormánynak a magyar emberek biztonsága az első, eddig is ezen a vonalon haladt, nem kell megváltoztatnia gondolkodását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az M1 aktuális csatornának hétfőn adott interjújában.



Orbán Viktor elmondta: amikor a biztonságért felelős szakmai szervezetektől megérkeztek a jelzések a kormányhoz, a mi fejünkben rögtön megszólalt egy vészcsengő, máshol ez nem így történt. Magyarország mind a maga, a saját polgárai, mind Európa, az európai polgárok védelmében is mindent megtett, ami lehetséges, sőt még valamivel többet is, mert még az országhatárokon túlra is küld rendőri és határőrizeti egységeket.

Az Európába tartó migrációs hullámmal kapcsolatban kifejtette: beszállítottak Európába több százezer olyan embert, akiről nem tudjuk, hogy kicsoda, nem tudjuk pontosan honnan jött, mit akar, és nyilvánvalóan közülük néhányan arra használják ezt a hatalmas migránsáradatot, hogy terroristaként jussanak be Európába, ezért a veszély folyamatos és közvetlen.

Orbán Viktor kijelentette, hogy a magyar biztonsági szervezetek hónapok óta folyamatosan jelezték a kormánynak: annak, hogy ellenőrizetlenül és információk nélkül áramolnak be tömegek olyan országokból, amelyekkel vagy amelyek területén az Európai Unió háborúban áll, a biztonságra - így Magyarország biztonságára - nézve súlyos következményei lesznek. A kerítésépítés mellett is fontos biztonsági érvek szóltak.

Közölte: nem először fordul elő Európában, hogy egy gondolat hatalmába keríti a politikai döntéshozókat, és a biztonság, a bűnözés szempontjai, a veszélyek valahogy kiiktatódnak. Most is egy téves ösvényen járunk, még mindig az a meghatározó vélemény Brüsszelben és néhány nagy EU-tagállamban, hogy a bevándorlás összességében jó, és amit most tesz Európa, az helyes és hasznos. A kormányfő kifejtette: most többen megpróbálják meggyőzni az embereket, hogy semmilyen összefüggés nincs a bevándorlás és a terrorizmus között, és rendkívül lehangoló ezt látni. Az egész európai politikai vezetésnek fordulatot kell végrehajtania.

Arra is kitért, hogy ahol sok a bevándorló, megnövekszik a bűncselekmények száma, a közbiztonság romlik, az élet egyre nehezebben élhető. Erről az európai elit nem hajlandó beszélni, pedig kell beszélni erről a társadalmi jelenségről.

Orbán Viktor azt mondta, az uniós intézmények vezetői a párizsi merényletek óta eltelt napokban megpróbálták meggyőzni az európaiakat, hogy ami történt, nem ok arra, hogy megváltoztassuk a bevándorlás-politikánkat, holott az egész európai politikát újra kell gondolni", meg kell védeni a határokat, a kultúránkat, a gazdasági érdekeinket. Az, hogy az események hatására egyértelmű és világos váltás lesz a politikai irányvonalban, ma még nem látszik.

Kifejtette: az EU-nak ki kell kényszerítenie, hogy Görögország megvédje a határait, ahogyan azt a schengeni szerződés aláírásával vállalta. Ha Görögország erre nem képes, ki kell jelölni "egy második védelmi vonalat", ahol ellenőrzik a belépőket.

Úgy vélte, elviselhetetlenül megnőtt a távolság az európaiak elvárásai, gondolkodásmódja és az európai vezetők politikája között, senki nem hatalmazta fel őket arra, hogy ellenőrizetlenül beengedjenek százezreket. Idő kérdése, és az emberek magukhoz fogják hajlítani Európa választott vezetőit.
 
A kulcsállam szerinte Németország, amely egyetlen mondattal véget vethetne a menekültáradatnak.

A kormány kvótarendszer elleni álláspontjáról elmondta: az nem lehet, hogy a magyarok terrorveszélyt vállaljanak át más országokból azzal, hogy azonosítatlan embereket beengedjenek Magyarországra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!