Az egyházak szerint a társadalom nem hagyhatja el a leszakadókat

Egy társadalom sem engedheti meg magának, hogy bizonytalanságban hagyja, vagy egyenesen pusztulásra ítélje a leszakadókat – áll a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) közös közleményében, amelyet ma juttatott el az MTI-hez a református kommunikációs szolgálat.

A közlemény aláírói az idei ökumenikus imahét alkalmából fejezték ki azt az aggodalmukat, hogy szinte kizárólagosan a nyugdíjasoknak, nagycsaládoknak és az alacsony keresetű polgároknak a terheit növelik a takarékosság jegyében hozott intézkedések. Ezt "fájdalmasnak és igazságtalannak" tartják, hozzátéve: „a hétköznapok testi és lelki terhei, a megszorítások, az életszínvonal csökkenése, a pénzügyi válság következményei mindannyiunkat érintenek”.
    
Hangsúlyozták, hogy az lenne a kívánatos, ha a keresztény szolidaritás értelmében az emberek tetteit „az egymás iránt érzett felelős szeretet” irányítaná, s nem „puszta pénzügyi elméletek”.
    
A keresztény egyházak felajánlották, hogy együttműködnek „bármilyen jó szándékú kezdeményezéssel” az ország általános válságból való kilábalása érdekében.
    
Az ökumenikus imahét kapcsán megjegyezték: országszerte imádkoztak a társadalomért, „ahogy együtt osztoznak a lakosság mindennapi gondjaiban is”. A közös imákkal a keresztények egységét, közösségét ünnepelték az egyházak hívő közösségei, amelyek „együtt osztoztak az örömhír biztató erejében és jó reménységet ébresztő üzenetében” – írták.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!