Az ellenzék biztosítsa a parlamentben a kétharmadot!

A honvédelmi és a rendőrségi törvény módosításának hétfői parlamenti elfogadásához szükséges kétharmados többség biztosítására kérte az ellenzéket pénteken a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Most a baloldal is bizonyíthatná, hogy nem a bevándorlók pártján áll – fogalmazott Gulyás Gergely budapesti sajtótájékoztatóján, emlékeztetve: a törvénymódosítás megszavazása után a honvédség erői is részt vehetnek majd a határvédelemben.

Közölte, hogy – a javaslat elfogadása esetén – Áder János köztársasági elnököt a jogszabály mielőbbi aláírására fogják kérni, így azt akár már hétfőn vagy kedden kihirdethetnék a Magyar Közlönyben.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese beszélt arról a törvényjavaslatról is, amelyet pénteken nyújtott be az Országgyűlésnek a fideszes Tuzson Bence, és amelynek célja, hogy ne csak a Szegedi Járásbíróság, hanem – dunántúli esetekben, területekre lebontva – a pécsi és a zalaegerszegi is eljárhasson a határzárral kapcsolatos bűncselekményekben. Gulyás Gergely közölte: az előterjesztést gyorsított eljárásban, házszabálytól eltérve tárgyalnák, ehhez négyötödös többségre van szükség, ezért kérik az ellenzék támogatását.

A kormánypárti képviselő hangsúlyozta, ma már nemcsak Magyarország legégetőbb problémája a bevándorlás, hanem Európáé is. A politikus eredményesnek nevezte a magyar-szerb határon felhúzott kerítést, hiszen a több ezerről sikerült 200-300 közé csökkenteni az illegálisan Magyarországra lépők számát. Jelezte, hogy a magyar-horvát határ egy részén is megkezdődött a műszaki határzár építése.

„Magyarország nem képes arra, és véleményünk szerint Európa sem képes arra, hogy a bevándorlókat bármilyen felső határ nélkül fogadja. (...) Úgy gondoljuk továbbra is, hogy a jobb élethez senkinek nincs joga, csak az emberi méltósághoz" – fogalmazott.

Gulyás Gergelytől azt is kérdezték, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök szerint a héten Röszkénél előre megfontolt szándékkal, brutális módon, tervezetten, „minden bizonnyal a miniszterelnök" utasítására a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva. Erre a Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy reagált: „az a volt miniszterelnök vált ilyen rendkívül érzékennyé az emberi jogokra, aki nem csupán a vízágyút és a könnygázt tartotta megengedhetőnek bevetni a saját népével és polgáraival szemben, hanem még beléjük is lövetett gumilövedékkel". „Amit Gyurcsány Ferenc állít, arra a válasz nem politikai, nem rendőrszakmai, hanem egyedül orvosi lehet" – fogalmazott a kormánypárti politikus, aki kijelentette, Röszkénél a magyar határt támadás érte, a könnygáz és a vízágyú használata pedig „abszolút mértékben arányos volt".
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!