Az ellenzék nem él a lehetőségeivel

Bár az ellenzéki pártok folyamatosan kifogásolták, hogy a törvényjavaslatok decemberi időkeretes tárgyalásai korlátozzák lehetőségeiket, valójában több mint másfél napnyi vitaidőt fel sem használtak a rendelkezésükre álló keretekből – jelentette ki Rétvári Bence, a  Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke. „Míg külföldi újságíróknak előszeretettel nyilatkoznak arról, hogy az ellenzék demokratikus jogait veszélyben érzik, addig a Parlament falain belül már nem élnek a lehetőségeikkel” – hangsúlyozta a politikus.

Rétvári Bence a Magyar Távirati Irodának adott nyilatkozatában kifejtette: ismételten beigazolódott, hogy az ellenzék jobban szeret a vitáról vitatkozni, mint az érdemi vitában kifejteni álláspontját egy-egy konkrét javaslattal kapcsolatban.  

„A parlamenti obstrukció elindítása után több alkalommal is kifogásolták, hogy az Országgyűlés időkeretben tárgyalja a kormányoldal előterjesztéseit. Ugyanakkor decemberben kiderült, hogy még ezt az időkeretet sem tudja érdemi vitával kimeríteni az ellenzék” – mondta a kereszténydemokrata politikus, hozzátéve, hogy az MSZP 673, a Jobbik 814, az LMP 763, a függetlenek pedig 221 percet, azaz összesen 41 órát és 11 percet „hagytak elveszni saját időkeretükből”.

Rétvári Bence tájékoztatása szerint az MSZP 4, a Jobbik 3, az LMP pedig 13 törvényjavaslat esetében „egyáltalán nem nyomta meg a szót kérő gombot” az általános vagy a részletes vitában. Ez szerinte azt jelenti, hogy ezekről az érintett javaslatokról semmiféle véleményük nem volt.  

„Míg külföldi újságíróknak előszeretettel nyilatkoznak arról, hogy az ellenzék demokratikus jogait veszélyben érzik, addig a Parlament falain belül már nem élnek a lehetőségeikkel” – hangsúlyozta a KDNP alelnöke, aki szavait azzal zárta: a parlamenti statisztika alapján az ellenzék jogait és lehetőségeit nem korlátozták az időkeretes viták, hiszen „az így rendelkezésükre álló időt sem használták ki maradéktalanul”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!