Az emberek megvonták a bizalmat a szocialista párttól

Levelet küld az MSZP elnökségének a Fidesz elnöksége, amelyben világossá teszik: az európai parlamenti (EP) választást úgy értelmezik, hogy az emberek megvonták a bizalmat a szocialista párttól, ilyenkor pedig egy demokráciában ki kell írni az új választást – közölte Orbán Viktor sajtótájékoztatón, aki hozzátette azt is: – Majd a szocialisták eldöntik, hogyan gondolkodnak az új országgyűlési választásról. A Fidesz elnöke kijelentette, hogy az ellenzéki párt tábora egy és egységes.

„Az elmúlt hétvégén a magyar emberek megvonták a bizalmat a szocialista kormánytól. Magyarország felemelte a hangját, és világossá tette, hogy változást akar. Az emberek döntöttek: nem mehetnek tovább úgy a dolgok hazánkban, ahogyan eddig.” – áll az Orbán Viktor által aláírott levélben.

A legnagyobb ellenzéki párt levelében úgy fogalmaz: „A Magyar Szocialista Párt már több alkalommal is semmibe vette az emberek akaratát, most azonban eljött az ideje, hogy végleg félreálljanak a változás útjából.

A magyar emberek döntése alapján felszólítjuk a szocialista kormányt, hogy azonnal távozzon, és tegye lehetővé a minél előbbi országgyűlési választásokat.”

Az EP-választásokat megnyerő párt azt követeli a kormányzó szocialistáktól, hogy az országgyűlési választásokig:

„– a szocialista kormány állítson le minden privatizációs eljárást és fejezze be a közvagyon elherdálását,

– vonja vissza az ingatlanadó bevezetéséről szóló törvényjavaslatot,

– a külföldről felvett hitelekből ne támogasson bankokat,

– vonja vissza az új Polgári Törvénykönyvről szóló törvényjavaslatot,

– vonja vissza a közigazgatás átszervezéséről szóló törvényjavaslatot,

– állítson le minden átszervezést az oktatási rendszerben,

– vessen véget bukott pártpolitikusok állami intézmények élére történő ejtőernyőzésének, és

– állítsa le a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi cégének alapítási folyamatát.”

„Felszólítjuk a Magyar Szocialista Pártot, hogy az országgyűlési választásokig hátralévő időszakban tartózkodjon az állami erőszakszervezetek – titkosszolgálatok, rendőrség, hadsereg – politikai célokra való felhasználásától” – zárul a Fidesz elnökségének levele.

+

„A mi táborunk egy és egységes, és többet foglal magában, mint az ország fele. (...) Mekkora tábort akarunk még? Azt gondolom, hogy ez pontosan elegendő, ezt a tábort nekünk nem kell növelni” – mondta Orbán Viktor  (EP) választás eredményével kapcsolatban, kérdésre válaszolva a sajtótájékoztatón.

Hozzátette ugyanakkor: örömmel veszik, ha mások is jönnek, de nem akarnak kompromisszumot kötni se jobbra, se balra. Akik a szocialistákra vagy a Jobbikra szavaztak, általában nagyon nehéz helyzetben lévő, elkeseredett emberek. „Én ezekhez az emberekhez beszélek, és ezek előtt az emberek előtt mindig minden kapunk nyitva van” – mondta, hozzáfűzve: az ő problémáikra csak a Fidesz tud megoldást nyújtani, de – mint fogalmazott – „a mi táborunk megvan”.

Jövőre új megállapodásra lesz szükségünk az IMF-fel

A jobbközép ellenzék tárgyalásokat kezd a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) jövőre egy új hitelcsomagról, ha megnyeri a parlamenti választásokat, és a gazdaság növekedésére összpontosít, miközben az euró bevezetése 2014-ig nem valószínű – jelentette ki Orbán Viktor a Fidesz elnöke a Reutersnak.

Magyarország a 25,1 milliárd dolláros készenléti hitelre támaszkodva finanszírozza kifutó és új adósságait, és Orbán Viktor szerint a szocialisták az áprilisi parlamenti választásokig az utolsó fillérig elköltik majd ezt az összeget. „Emiatt az új kormány és az ország egyaránt nagyon nehéz helyzetben találja majd magát. Addigra elfogy ez a pénz, emiatt pedig új megállapodásra lesz szükségünk az IMF-fel.”

Az IMF-hitelcsomag 2010 márciusában jár le és kedden Bajnai Gordon miniszterelnök azt mondta, hogy Magyarországnak valószínűleg nem kell majd felhasználnia a teljes pénzt, és ami megmarad, az a tartalékokat növeli.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy pártja – választási győzelme esetén – négy év alatt bevezeti-e Magyarországot az eurózónába, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy nagyon valószínűtlen. „Nem mondom azt, hogy lehetetlen, de nagyon valószínűtlen.” Az azt firtató kérdésre, hogy vajon 2014 utánra tolódik-e az euróövezeti csatlakozás, Orbán Viktor azt válaszolta, hogy „tartok tőle.” Az elemzők 2014. évi magyar euróbevezetésre számítanak.

Orbán Viktor azt mondta, hogy az IMF-fel kötendő új megállapodás céljai között szerepel a foglalkoztatás növelése, a gazdaság élénkítése, továbbá az euró bevezetése, mivel „az a magyar pénzügyi rendszer végső stabilizáló tényezője” lesz.

Orbán Viktor szerint az egyetlen lehetséges út a válságból történő kilábalásból az adók jelentős csökkentése, és vitatható, hogy a gazdasági gondokkal küszködő Magyarországnak miért kell 3,9 százalékos GDP-arányos államháztartási hiány az idén, ami az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban.

Orbán Viktor azt mondta, hogy a deficit nem lehet magasabb az EU átlagánál. Az EU a 27 tagország idei deficitjének GDP-arányos átlagát 6 százalékra jelezte előre, a jövő évit 7,3 százalékra.

Orbán Viktor ismét élesen bírálta Simor András, MNB elnököt, miután a múlt héten a Fidesz lemondásra szólította fel Simort és Bajnai Gordon kormányfőt adóelkerüléssel vádolva őket. Orbán Viktor azt mondta, hogy „szakmai alapon nem bírálom a Magyar Nemzeti Bank elnökét. Csak azt mondom, hogy nem a megfelelő ember erre a posztra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!