Az ENSZ gázai beavatkozását sürgeti a szentszéki megfigyelő

A nemzetközi közösség aktívan lépjen fel a mészárlás megállításáért Gázában, valamint az izraeli és palesztin fél közötti összeütközés elkerülése érdekében – ezzel a felhívással fordult Silvano Tomasi érsek, a genfi székhelyű ENSZ-hivatalok állandó szentszéki megfigyelője az ENSZ Emberi jogi Tanácsának IX. különleges üléséhez.

Az érsek továbbá azt kérte a nemzetközi közösségtől, hogy tartós megoldásokra törekedjen és szüntesse meg a konfliktus okait. Ez azért szükséges, mert a harcoló felek külső segítség nélkül nem képesek megtörni az erőszak ördögi körét. Tomasi utalt XVI. Benedek január 4-i Úrangyala-imádság előtt mondott szavaira és hangsúlyozta: a párbeszéd elutasítása vezetett a gázai lakosság elmondhatatlan szenvedéséhez.

A vatikáni diplomata szolidaritását fejezte ki a gázai palesztinoknak, valamint Sderot és Ashkelon városok izraeli lakosságának. Emlékeztetett a béke imanapra, amelyet a jeruzsálemi egyházak pátriárkái hirdettek meg január 4-re. Meggyőződésük, hogy az erőszak folytatása nem vezet el a békéhez, az igazságossághoz, hanem még nagyobb gyűlöletet és ellenségességet szít a két nép között. Tomasi érsek a pátriárkák felhívását magáénak vallva hangsúlyozta, hogy véget kell vetni az erőszaknak és azon kell munkálkodni, hogy békés eszközökkel oldják meg az ellentétet.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!