Az EP választás lehetőség a kormány elleni tiltakozásra

– A június 7-i választás nem csak az Európai Unióról szól, ez egyben belpolitikai esemény is; lehetőséget ad arra, hogy az emberek kifejezzék véleményüket a kormány tevékenységéről – mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke az MTI-nek adott interjúban. Mint mondta: az emberek kifejezhetik politikai akaratukat, hogy nem tűrik például a további privatizációt, vagy nem fogadják el az ingatlanadót.

– Ha az emberek nagy többsége június 7-én beírja az elégtelent a Gyurcsány-Bajnai kormány bizonyítványába, akkor ennek a kormánynak a továbbiakban nincs felhatalmazása arra, hogy bármilyen érdemi döntést hozzon. Pusztán arra van felhatalmazása, hogy ügyvezető jelleggel működjön az előre hozott választásokig – tette hozzá. Szerinte egy nagyarányú Fidesz-KDNP győzelem után előre hozott választást kell tartani, amit a szocialisták is tudnak, mert különben nem állnának neki megyei választási listákat összeállítani.

Semjén Zsolt elmondta: Surján László konkrét feladatot is kapott pártjától a következő európai parlamenti ciklusra, nevezetesen, hogy képviselje azt a gondolatot: az uniónak több forrást kellene biztosítania a volt szocialista országok számára az egészségügy fejlesztéséhez. Az egykori szocialista állam évtizedeken keresztül ugyanis elvette az emberektől fizetésük felét azzal, hogy cserébe biztosítja számukra az ingyenes egészségügyi ellátást. A rendszerváltást követően azonban mindez megszűnt, s most azoktól az idős emberektől várnak el öngondoskodást, akiknek munkája egy részét korábban nem fizette ki a szocialista állam – fejtette ki a pártelnök. Surján Lászlónak a KDNP színeiben három további feladata is lesz: egyrészt folytatnia kell az EP pénzügyi-költségvetési bizottságában végzett eddigi munkáját, melynek eredményeképpen ő lehet a felügyelője az EP következő költségvetésének. Azt várjuk továbbá Surján Lászlótól – mondta Semjén Zsolt, hogy az Európai Néppártban is képviselje a KDNP azon álláspontját, miszerint az unió minél inkább térjen vissza az alapító atyák örökségéhez. Ezen felül pedig ahogy eddig is a keresztény egyházak szempontjait fogja képviselni Brüsszelben.
   
A KDNP másik jelöltjével, Hölvényi Györggyel kapcsolatban – aki a Robert Schuman Alapítvány főtitkárhelyettese, és aki a tizenhatodik a Fidesz-KDNP közös EP-listáján – Semjén Zsolt megjegyezte: Hölvényi eséllyel indul, ám ha mégsem kerül be az Európai Parlamentbe, szakértelmére, az európai politikában szerzett tapasztalataira akkor is hosszú távon számít a párt.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz európai választási programjában, az Igen, Magyarország többre képes programban melyek a KDNP által képviselt fő elemek, Semjén Zsolt legfontosabb programpontként a családi adózás választhatóvá tételét említette, azaz francia mintára biztosítanák a családok számára, hogy választhassanak a családi adózás és a személyi jövedelemadózás között.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!