Az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell

Az április 6-i parlamenti választáson még négy évet kérünk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Fidesz-KDNP szombati választási nagygyűlésén, Budapesten, a Hősök terén. A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte még annál is többet. Bár az április 6-i választáson a Fidesz-KDNP az esélyes, az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell – hangoztatta a kormányfő.

Véget ért a kormányzásunk első négy éve. Úgy reméljük, az első négy éve ért véget – fogalmazott a kormányfő az összegyűlt tömeg előtt. A kormány átalakította, korszerűsítette Magyarországot, egy lerobbant, döcögő, defektes járgányból üzembiztos, gyors, merész versenyautót építettünk  – mondta Orbán Viktor, aki szerint az ország napról napra erősödik, újra méltó régi nagy híréhez, és nagyszerű jövő előtt áll.

A gyűlés helyszínéről, a Hősök teréről szólva felidézte: 25 évvel ezelőtt is itt kezdődött el minden, ezen a téren kezdődött Magyarország felszabadítása. A mostani rendezvénynek sem véletlenül a Hősök tere a helyszíne - folytatta -, a hely szelleme erőt ad, kötelez, és emlékeztet arra, hogy a 2010 előtti húsz évben amikor végre sikerült előre jutni, mindig megjelentek a régi elvtársak", akik az idő kerekét visszafordították a múltba. De mi, akik ma itt vagyunk, soha nem adtuk fel, és 2010-ben csináltunk egy alkotmányos forradalmat. Világgá kiáltottuk: a magyaroknak nem kell többé sem kommunizmus, sem szocializmus. Nem kell többé a baloldal jelmezbálja, amellyel a Kun Bélák már száz éve szórakoztatják Európát.

A miniszterelnök szerint az elmúlt négy évben elvégeztek mindent, amit lehetett, néha úgy érezte még annál is többet. A kormányfő szerint amikor majd megírják e négy év példátlan történetét, le fogják írni, hogy a magyarok a modern Európában 2010-ben páratlan egységet hoztak létre, bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették azt a bankokra és a multikra is.
    
Le fogják írni - folytatta -, hogy csodaszámba ment, amikor a csőd széléről visszarántották az országukat és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot faragtak belőle. Le fogják írni, hogy a magyarok lehetetlen dolgokra vállalkoztak, de végül sikeresen megküzdöttek a pénzvilág Góliátjaival, a birodalmi bürokraták hadseregével, és a dunai árhullámmal is - sorolta, majd kitért arra, hogy a magyarok megvédték a munkahelyeiket és azok százezreit teremtették.
    
Farkasszemet nézve a fél világgal, saját nemzeti alkotmányt alkottak, visszatértek a keresztény gyökereikhez és egyesítették a Kárpát-medencében feldarabolt és a világban szétszórt nemzetüket – hangsúlyozta Orbán Viktor. Megmutattuk, hogy lehet összefogással és nem csak erőszakkal, vérrel és fegyverrel történelmet írni – jelentette ki, majd hozzátette: most következhet e nagyszerű történet második fejezete.

A miniszterelnök szerint a most véget érő kormányzati ciklusban nagy dolgokat vittek végbe, de ez még csak a kezdet. Az igazán nagy tettek most várnak ránk, a feladatok között említve a mindenkinek munkát adó, új magyar gazdaság felépítését, a népességfogyás megállítását és gyarapodásba fordítását, a magyar föld biztonságba helyezését, a biztonságos időskor megadását és a boldogabb nemzedékeket nevelő iskolák megteremtését.

A kormányfő arról is beszélt, hogy nekünk, mindannyiunknak van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak: Magyarország. A Duna és az Ipoly mentén, végig a Kárpátok lábainál, lent a bácskai szőlőhegyek között, a Hargita alján, mindenhol a világnak ebben a sarkában magyarnak lenni bátorságot jelent. Szavai szerint magyarnak lenni azt jelenti, hogy része vagy egy hatalmas és nyílt összeesküvésnek, hogy nem engedjük kiszorítani a magyar szót a magyarlakta falvakból és városokból, az iskolákból és a templomokból. Magyarnak lenni azt is jelenti, hogy sohasem vagy elégedett a kormányoddal, de ha kell, mindig kiállsz érte, mert tudod, hogy a hazádat szempillantás alatt elfoglalják, kifosztják, felprédálják, és még téged is földönfutó szegénylegénnyé tesznek a saját országodban, ha nem áll az ország élén erős nemzeti kormány – fogalmazott, azzal zárva gondolatmenetét, hogy magyarnak lenni kifogyhatatlan lehetőséget és kiapadhatatlan tehetséget is jelent. Az elmúlt négy évben megmutattuk, nem csak szeretünk, de tudunk is magyarok lenni.

Bár az április 6-i választáson a Fidesz-KDNP az esélyes, az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell – hangoztatta Orbán Viktor. Az esélyt be is kell váltani, mert nincs olyan esély, amelyet ne lehetne eljátszani – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint aki megosztja szavazatát, az egységet bont. Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló! Csak a Fidesz! – buzdított a pártelnök-miniszterelnök. Magasba a zászlókat, fel győzelemre! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok! – zárta mintegy húszperces beszédét.

Orbán Viktor beszéde után Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az MTI-nek elmondta, köszöni a részvételt annak a mintegy félmillió embernek, aki eljött a Fidesz választási gyűlésére.

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szerint április 6-a a nemzet napja, amikor arról kell dönteni, hogy folytatni kívánják, amit elkezdtek és össze tudnak fogni, kellő erőt tudnak tenni e szándék mögé. Pásztor István a Hősök terén arra szólította fel a határon túli magyarságot, hogy azonnal szavazzanak, ne várják az utolsó pillanatot. Mutassuk meg magunkat, és járuljunk hozzá ahhoz, hogy erősebb legyen a nemzet, ez a mi érdekünk, mi a nemzet részei vagyunk. Felszólította a határon túli magyarságot, hogy segítsenek az anyaországiaknak, tőlük pedig azt kérte, hogy támogassák a kiszámíthatóbb, nemzeti erőt, a Fidesz-KDNP pártszövetséget, mert ez a közös érdek.

Támogatásáról biztosította Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke is Orbán Viktor kormányfőt, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét a kormánypártok szombati választási nagygyűlésén. A francia politikus szerint Orbán Viktor azon európai vezetők sorába tartozik, akik nemcsak megnyerni, hanem megtartani is képesek voltak a választók bizalmát, ami válság idején nem kis dolog. A Fidesz és Orbán Viktor azért őrizte meg a magyarok bizalmát, mert az igazságot mondták a magyaroknak, és mert helyes döntéseket hoztak, amelyeknek már látszanak az eredményei. Az április 6-i parlamenti választáson lehetőségük lesz arra, hogy támogassák és megerősítsék a Fidesz-KDNP politikáját egy még erősebb Magyarországért - szólt az összegyűlt tömeghez Joseph Daul, kijelentve: Orbán Viktor az egyetlen, aki képes Magyarországot kormányozni és sikeressé tenni.

A nagygyűlés kezdetére a Hősök terére megérkezett a békemenet is. A békemenet élén a szervezők Egy az ország - 2014. április 6-a feliratú nemzetiszínű transzparenst vittek maguk előtt. Rétvári Bence az MNO-nak elmondta, hogy a mostani Békemenet is megmutatja, milyen nagy tömegek állnak a kormány politikája mögött. A kereszténydemokrata KIM-államtitkár kiemelte, hogy az elmúlt Békemenetek bizonyították, hogy a Fidesz–KDNP mögött van a legnagyobb támogatottság. A Belügyminisztérium becslése szerint 440-460 ezer résztvevője volt a menetnek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!