Az európai parlamenti szavazás az országgyűlési választások főpróbája

Az európai parlamenti voksolás lesz a parlamenti választás főpróbája, amelyen bizonyíthatnak „a velünk egyetértők”, és mindazok, akik kiábrándultak az elmúlt időszak kormányzásából - közölte Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője Zalaegerszegen. Hoffmann Rózsa, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezető-helyettese hozzátette, hogy az elpuskázott lehetőségek mellett az elmúlt öt év a félremagyarázások időszaka volt.

A jó szereplés réseket üthet a monolit MSZP-SZDSZ-MDF betontömbben, aminek a jelei már látszanak – jelentette ki Schmitt Pál a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.
   
Hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP közös listáján arányosan szereplő jelöltek – fiatalok, idősek, férfiak, nők, fogyatékkal élők – az Európa Parlamentben az összes szakfeladat megoldására alkalmasak.
   
Az Európai Unióban az elmúlt öt év az elmulasztott esélyek és teljesítések időszaka volt – tette hozzá a politikus. A gazdaság mindössze 9 százalékkal fejlődött, míg az európai átlag elérte a 16 százalékot. Gyenge volt a kormány és a brüsszeli képviselők együttműködése is: a kormány sem a képviselők szaktudását, sem a rendelkezésre álló információkat nem igényelte.
   
Schmitt Pál szólt arról is, hogy a Fidesz-KDNP programja szakértők bevonásával készült, és annak legfontosabb elemei a gazdasági válság kezelése, az energiabiztonság, a munkahelyteremtés, a kis- és középvállalkozások segítése, az adópolitika és a környezetvédelem.
   
Hoffmann Rózsa, a KDNP frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, hogy az elpuskázott lehetőségek mellett az elmúlt öt év a félremagyarázások időszaka volt. Példaként említette az oktatáspolitikát, ahol a kormány minden negatív intézkedést az Európai Unió elvárásaként igyekezett bevezetni. Ezzel szemben, mint mondtat, az uniónak az oktatásban nincsenek kötelező elvárásai, csak ajánlásai. „Ezeket az elvárásokat lihegte túl az elmúlt időszak szociális-liberális oktatáspolitikája, és vezetett be olyan változtatásokat az oktatási rendszerbe, amelyek mára tönkretették az oktatásügyet.”
   
Loppert Dániel, a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke a fiatalok tömeges külföldre távozásáról beszélt, amelynek egyik oka szerinte a lakásvásárlási illeték magas aránya, ami szinte lehetetlenné teszi az otthonteremtést. Másik okként a munkát terhelő járulékokat említette; a bruttó és a nettó bérek között jelenleg legalább 50 százalékos eltérés található. Kijelentette: az ifjúsági tagozat azt is elfogadhatatlannak tartja, hogy a fiataloknak a tanulás mellett nincs lehetőségük a munkavállalásra, így a diploma megszerzése után felkészületlenül kerülnek a munkaerőpiacra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!